Patriot у Польщі можуть прикривати захід України - Кулеба
Patriot у Польщі можуть прикривати захід України - Кулеба

Patriot у Польщі можуть прикривати захід України - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба говорить, що Україна, Польща та представники країн НАТО ведуть переговори щодо того, щоб системи ППО Patriot прикривали західні області. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

- Зараз все реально. Але розглядаються дуже різні рішення. Насправді це захистило б країни НАТО від "прильотів" на їхні території ракет чи російських дронів, - сказав Кулеба.

Він також зазначив, що рішення щодо передавання Україні Patriot залежить від США, оскільки це їхня система. Кулеба у розмовах із західними партнерами висловлює згоду на всі умови, які дозволять захистити небо над Україною від російських атак.

- Коли ми сидимо за зачиненими дверима, то я всім партнерам говорю: дорогі мої - що завгодно. Хочете в оренду, давайте в оренду, хочете, щоб прикривав ваш кордон, прикриватиме ваш кордон, але дайте, - поділився він.

  • 9 квітня міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що Україні краще зосередитись на об'єктах, які мають беззаперечний вплив на війну. За словами глави Пентагону, удари по російських нафтопереробних заводах можуть негативно вплинути на глобальну енергетичну ситуацію. Також Остін закликав Конгрес США схвалити додаткову військову допомогу Україні.
  • Кулеба закликав призупинити експорт європейських снарядів до інших країн окрім України.
Теги по теме
Польща Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом