Кемерон відповів, чому Британія не допомагає збивати "шахеди" над Україною, як над Ізраїлем
Кемерон відповів, чому Британія не допомагає збивати "шахеди" над Україною, як над Ізраїлем

Кемерон відповів, чому Британія не допомагає збивати "шахеди" над Україною, як над Ізраїлем

Глава британського МЗС Девід Кемерон прокоментував різницю у підходах Великобританії до допомоги Ізраїлю та Україні. Зокрема йдеться про збивання дронів-камікадзе, які атакують Україну та Ізраїль.

В інтерв'ю телеканалу LBC міністр пояснив, що залучення сил НАТО до прямого протистояння з російською армією на українській території загрожує небезпечною ескалацією конфлікту в Європі.

"Я думаю, що складність у тому, що... якщо ви хочете уникнути розширення війни в Європі, я думаю, що єдине, чого вам потрібно уникати, - це пряме зіткнення військ НАТО з російськими військами. Це було б небезпекою ескалації", – зазначив Кемерон.

Також глава МЗС Великобританії зазначив, що винищувачі – не завжди оптимальний засіб ППО для відбиття атак із застосуванням ракет та дронів, і додав, що з такими завданнями більш ефективно справляються зенітні комплекси.

Девід Кемерон

Саме тому, наголосив Кемерон, Києву гостро потрібні сучасні системи ПРО/ППО, такі як Patriot, але їх, на жаль, Великобританія не має.

Додамо, відносини між Іраном та Ізраїлем залишаються напруженими з 1980 року. Тоді всі торгові та економічні зв'язки між країнами було розірвано, а лідерів єврейської громади в Ірані — страчено.

Іран неодноразово погрожував Ізраїлю, а Ізраїль робив удари по іранських військових об'єктах у Сирії.

Атака 14 квітня 2024 року була першою прямою військовою атакою Ірану на Ізраїль за 45 років. У ніч на неділю Тегеран запустив ізраїльською територією понад 300 дронів і ракет. Більшість із них були перехоплені американськими та британськими системами протиповітряної оборони.

Також у ЗМІ повідомлялося, що "кілька" ударних безпілотників було збито літаками Королівських ВПС Великобританії.

Теги по теме
Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом