Водіїв суворо попередили: за кермом це позначиться гірше за алкоголь
Водіїв суворо попередили: за кермом це позначиться гірше за алкоголь

Водіїв суворо попередили: за кермом це позначиться гірше за алкоголь

Австралійські вчені визначили, якщо вночі ви спали менше п'яти годин, то з такою ж ймовірністю потрапите в автомобільну аварію, як і за перевищення дозволеного ліміту алкоголю.

Вчені оцінили дані лабораторних та польових досліджень, в яких вивчали, скільки попереднього сну потрібно людині для безпечного водіння. Про це пише портал Медичний Експрес.

Дорога. Фото: скриншот Youtube

Після узагальнення результатів 61 унікального дослідження було виявлено, що сон менш як чотири-п'ять годин у попередні 24 години пов'язаний із подвоєнням ризику ДТП. Це той самий ризик аварії, коли у водіїв концентрація алкоголю у крові становить 0,05%.

Результати низки досліджень також показали, якщо водій спав з нуля до четвертої години попередньої ночі, ймовірність того, що він потрапить в аварію, може бути в 15 разів вищим.

На думку вчених, огляд показує, що, ґрунтуючись на наукових даних, може бути розумною вимога від водіїв певної кількості сну, перш ніж сісти за кермо.

Не тільки це, а й ризик аварії для водія значно зростає з кожною годиною сну, втраченої попередньої ночі. Деякі дослідження навіть припускають, що коли водій спав від нуля до чотирьох годин попередньої ночі, його ризик потрапити в аварію в 15 разів вищий.

Подивіться , як ви керуєте: простий тест, щоб визначити "танк" ви "приколіст" або може "бос" за кермом.

Раніше ми повідомляли, що без водіння, але зі штрафом: 40 800 гривень та без прав на п'ять років.

Також стало відомо, що водіїв суворо попередили про номерні знаки: таке заборонено, навіть не надумайте.

Источник материала
Поделиться сюжетом