Арешт частки олігарха Фрідмана у Lifecell скасовано судом – ЗМІ
Арешт частки олігарха Фрідмана у Lifecell скасовано судом – ЗМІ

Арешт частки олігарха Фрідмана у Lifecell скасовано судом – ЗМІ

Арешт частки олігарха Фрідмана у Lifecell скасовано судом – ЗМІ

На одну перепону в угоді між Turkcell та компанією французького мільярдера Ксав'є Ньєля стало менше

16 квітня Апеляційний суд Києва скасував арешт часток корпоративних прав компаній Lifecell (19,8%) та Paycell (100%), які були арештовані у жовтні 2023 року як активи підсанкційних російських олігархів Міхаіла Фрідмана, Пєтра Авена та Андрєя Косогова.  

Як повідомляє «Економічна правда», це рішення суду «відкриває шлях до завершення угоди із NJJ Holding» (компанією французького мільярдера Ксав'є Ньєля). За їхніми даними, представник турецької компанії Turkcell (власник Lifecell) Максим Шевердін зазначив, що «зняття арешту дає власнику на свій розсуд розпоряджатися своїм майном».

Нагадаємо, в рамках арешту судом активів підсанкційних російських олігархів були арештовані активи мобільних операторів України «Київстар» та Lifecell, а також частка в ТОВ «Helsi.me», у розпорядженні якої знаходяться медичні дані більшості українців, і яке потрапило під контроль Фрідмана вже після повномасштабного вторгнення.

У січні Антимонопольний комітет України отримав повторні заявки від французької компанії DVL Telecom (входить до групи NJJ) на погодження придбання контрольної частки у ТОВ «Лайфселл», «Глобал Білгі» та ТОВ «Укртауер». 

Пізніше АМКУ своїм рішенням призупинив угоду щодо набуття контролю французькою компанією DVL Telecom над ТОВ «Лайфселл» та ТОВ «Укртауер». АМКУ вважає, що є законні підстави для заборони цієї бізнес-концентрації й вирішив провести розслідування щодо імовірної незаконної концентрації на ринку та наявності участі підсанкційного бізнесу. 

Нещодавно CEO «Датагруп-Воля» Михайло Шелемба (цю компанію теж хоче придбати компанія Ньєля) заявив, що в результаті угоди з продажу Lifecell інвесткомпанії NJJ, якщо вона відбудеться, Міхаіл Фрідман «не отримає жодного цента». За словами Шелемби, пряма заборона прописана у документах, укладених між Turkcell і французьким інвестором.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны