Британські аналітики здобули докази імітації Росією “удару” по ЗАЕС
Британські аналітики здобули докази імітації Росією “удару” по ЗАЕС

Британські аналітики здобули докази імітації Росією “удару” по ЗАЕС

Російський правлячий режим є експертом у “маскуванні та обмані”, наголошують британські спеціалісти.

Британські спеціалісти мають докази фальсифікування росіянами безпілотної атаки на Запорізьку атомну електростанцію в тимчасово окупованому Енергодарі. Зокрема, аналітики McKenzie Intelligence Services опублікували стосовно заяв російського уряду про нібито українські атаки на ЗАЕС.

Попередня оцінка полягає в тому, що безпілотники запущені поблизу ЗАЕС, а отже, з вірогідністю 55-75 % могли прилетіти з території, окупованої Росією.

У McKenzie прокоментували пошкодження даху навчального центру. Там не виключають, що ураження могло статися з повітря. Водночас аналітики повідомляють, що ці пошкодження могли статися в результаті вибухівки, наперед розміщеної на даху.

Російський правлячий режим є експертом у тому, що називається “маскування”, “обман”, зазначають аналітики.

Інцидент із дронами на ЗАЕС 7 квітня 2024 “може бути операцією під чужим прапором”, роблять висновок британські спеціалісти.

Супутниковий знімок ЗАЕС 

Раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про три прямі влучання здійснено у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових.

Нагадаємо, в ООН зазначили, що представники ЄС, США та України поклали відповідальність за інциденти на Запорізькій атомній електростанції на Росію, яка окупувала ядерний об’єкт. 



Теги по теме
Россия оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны