ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо передачі заморожених активів Росії на відбудову України
ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо передачі заморожених активів Росії на відбудову України

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо передачі заморожених активів Росії на відбудову України

ПАРЄ підтримала вищезазначену резолюцію 134 голосами, жоден з учасників засідання не виступив проти. Рада Європи, зокрема, закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму під її егідою.

Сьогодні у стінах ПАРЄ відбувся "український день", під час якого парламентарії розглянули важливу Резолюцію щодо підтримки відбудови України. Участь у засіданні, окрім української парламентської делегації, взяв Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який виступив із потужною промовою перед парламентаріями,
повідомили у Верховній Раді.

Варто зазначити, що проєкт резолюції пройшов політичний комітет ПАРЄ наприкінці січня.

Що передбачає резолюція

Першочергово йдеться про створення міжнародного компенсаційного механізму під егідою Ради Європи Метою є всебічне відшкодування збитків, завданих фізичним та юридичним особам, зокрема Україні внаслідок агресії Росії.

Цей механізм передбачає створення міжнародного трастового фонду, до якого передали б заморожені російські активи з країн-учасниць Ради Європи та інших держав.

Комітет закликає країни активно співпрацювати у питанні передачі активів у цей механізм за підтримки ЄС, США та країн "Групи семи".

Світ вводить санкції проти Росії: останні новини

  • Міністерство фінансів США спільно з Великою Британією оголосило про нові заборони, що стосуються імпорту та використання алюмінію, міді та нікелю російського походження. Ця ініціатива призначена для обмеження доходів, які Росія отримує від експорту металів.
  • Також нещодавно уряд Японії розширив заборону на експорт до Росії, що включило до переліку164 додаткові промислові товари.Мовиться, зокрема, про літій-іонні батареї, газові турбіни та моторне мастило.
  • Що цікаво, з кінця березня китайські банки почали блокувати оплату від російських компаній за компоненти і набори для складання електроніки, зокрема серверів, систем зберігання даних, ноутбуків та іншої апаратури.
Теги по теме
Евросоюз Финансы ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом