Чи можна їхати праворуч? Завдання на знання сигналів регулювальника
Чи можна їхати праворуч? Завдання на знання сигналів регулювальника

Чи можна їхати праворуч? Завдання на знання сигналів регулювальника

Учасники дорожнього руху, як водії, так і пішоходи, щодня стикаються з різними непередбачуваними ситуаціями на дорогах. Це можуть бути не лише аварії, а й поломки світлофорів чи зміна напрямку руху на звичних маршрутах.

В таких випадках важливу роль у регулюванні руху відіграють сигнали регулювальника. Тest_pdr.ua поділилися цікавим завданням, яке допоможе вам перевірити свої знання та згадати один з найважливіших сигналів регулювальника.

Чи дозволено в цій ситуації водію синього автомобіля повернути праворуч?

А. Так

Б. Ні

Сигналами регулювальника є положення його корпуса, а також жести руками, в тому числі з жезлом або диском з червоним світлоповертачем. Водії повинні чітко розуміти кожен з них, щоб не наражати на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

В цьому випадку регулювальник не показує жодних жестів, а просто стоїть прямо. В такому випадку недосвідчені водії можуть легко заплутатися, тому перед тим, як виїжджати на дороги всі керманичі повинні ретельно вивчити ПДР.

Якщо ви вже дали відповідь, то читайте далі, щоб впевнитися в її правильності. А якщо у вас виникли питання, то пропонуємо згадати правило дорожнього руху номер 8.8.

8.8 Коли руки регулювальника витягнуті в сторони, опущені або права рука зігнута перед грудьми, це означає, що усім, хто перебуває з боку грудей і спини – рух заборонено. Це стосується не лише транспортних засобів, а й пішоходів.

Водночас ті учасники руху, що перебувають з лівого і правого боків регулювальника можуть їхати прямо та повертати праворуч, а пішоходи можуть перейти дорогу.

Отже, водій жовтого авто може їхати прямо, а водій синього – повернути направо. А сірий автомобіль повинен дочекатися, поки регулювальник від нього відвернеться, тому правильна відповідь Б.

Раніше OBOZ.UA розповідав про дорожні знаки та неочевидну різницю між ними.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом