На які міста Донбасу "поклала око" РФ: офіцер розповів про загрозу
На які міста Донбасу "поклала око" РФ: офіцер розповів про загрозу

На які міста Донбасу "поклала око" РФ: офіцер розповів про загрозу

Ситуацію на Новопавлівському напрямку одна з найскладніших вздовж усієї лінії фронту, супротивники "поклали око" на низку міст у Донецькій області.

Про це заявив офіцер "Легіону Свободи" Сергій Воронов в ефірі телемарафону. "Ворог постійно проводить штурмові дії. Найгарячішими залишаються точки поблизу Красногорівки, яку ворог вже не вперше намагається атакувати з півдня. Також це біля Курахового, Георгіївки, яка вже фактично вщент знищена. Біля Побєди та Новомихайлівка – це так само ключові та найгарячіші населені пункти, які ворог намагається постійно штурмувати", – сказав Воронов.

Він також зазначив, що ворог продовжує переслідувати стратегічну ціль – захопити всю Донецьку та Луганську область. "Менш тактичними цілями є досягнення ключових міст в Донецькій області – це Курахове, Покровськ, Краматорськ та інші. Тому ворог на тактичному рівні намагається досягнути тих чи інших завдань для того, щоб просуватися у бік цих міст", – пояснив Воронов. За його словами, стратегічна тактика ворога тут не відрізняється від інших напрямків – ворог знищує міста авіацією та артилерією.

"Тактичні дії безпосередньо на полі бою відрізняються залежно від ландшафту, засобів вогневого ураження та погодних умов. Це їхня головна тактика, особливо останнім часом. У квітні середня кількість застосування КАБів перевищує навіть березневі показники. Це понад 100 на день. На нашому напрямку Красногорівка – один із населених пунктів, які найбільше від цього страждають", – сказав Воронов.

На питання, хто саме воює проти Сил оборони на цьому напрямку, офіцер відповів: "Тут справжня солянка, починаючи від залишків кадрової армії, яка фактично вже знищена. Але в них процес мобілізації постійно триває. Це мотострілецькі батальйони. Також є підрозділи з "ДНР", які воюють проти нашої країни з 2014 року. Танкові полки заходили також".

У центрі уваги війна в Україні - новини, які варто прочитати

Напередодні Генштаб повідомляв, що Сили оборони відбили 30 атак ворога на Новопавлівському напрямку. Загалом же, вздовж усієї лінії фронту, було зафіксовано понад 100 атак окупантів.

Водночас із цим, у ЗСУ повідомили, що росіяни відмовляються штурмувати український плацдарм на лівобережжі Херсонщини в районі Кринок через великі втрати.

Загалом же, Сили оборони за добу знищили понад 900 російських загарбників, які прийшли на українську землю. Крім того, було вражено 13 ББМ, 16 артсистем та 9 танків окупантів.

Источник материала
Поделиться сюжетом