Оголошено у розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського
Оголошено у розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського

Оголошено у розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, обвинуваченого у зловживаннях при закупівлі автівок для армії, оголосили у розшук. Про це повідомило Національне антикорупційне Бюро України.

Як нагадали у НАБУ, 19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував колишнього першого заступника секретаря РНБО з альтернативою внесення 10,6 млн грн застави. 21 жовтня 2019 року за нього внесли заставу.

"У березні 2022 року суд звернув заставу в користь ЗСУ, і змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання. Після цього, обвинувачений перестав з'являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон. Відтак, його оголосили в розшук", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Гладковський спільно з ексзаступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується в організації закупівлі в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами.

Сума завданих збитків державі становить понад 17 млн грн.

Справа Гладковського

У липні 2021 року в САП повідомили, що до суду направлено обвинувальний акт щодо колишнього першого заступника секретаря РНБО, екс-заступника міністра оборони та директора департаменту Міністерства оборони Олега Гладковського у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн гривень.

В ході досудового розслідування встановлено, що екс-посадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Водночас Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ПрАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Щодо підприємства було відкрито процедуру ліквідації.

Теги по теме
СНБО НАБУ САП
Источник материала
Поделиться сюжетом