19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Індія урізає «російську» оборонку та перейде на Starlink
Індія урізає «російську» оборонку та перейде на Starlink

Індія урізає «російську» оборонку та перейде на Starlink

Індія розвиває власну армію та старається диверсифікувати залежність від певних видів зброї. Про це повідомляє The Hindu.

Відповідні висновки зробили в Агентстві військової розвідки США, про що директор (генерал-лейтенант Джеффрі Круз) особисто доповідав у Конгресі. Раптом що, темою доповіді була розвідка в області оборони проти КНР.

Також індійці гарно себе проявили у Індо-Тихоокеанському регіоні, торік налагодивши співпрацю з Філіппінами (які якраз крутили носом у бік від США). Діалог між державами відбувається, в тому числі, через продаж озброєнь та навчання військових. Відносини з США, Францією, Японією та Австралією у індійців також розвиваються цілком динамічно.

У той самий час деяка частка зброї продовжує надходити саме з Росії, але тепер вона зменшується. Зокрема, Індія закуповує для своїх потреб ЗРК С-400, зате відмовляється від російських гелікоптерів. Хоча й поставки С-400 з 2023 року з’їхали на 2026-й, тож ще подивимось.

Щоб ні в кого не виникало питань з приводу пріоритетів Індії, уряд дав добро на роботу Starlink. Цьому передували майже трьохлітні перемовини. Що цікаво, дане рішення прийняли за кілька днів до візиту Ілона Маска до прем’єр-міністра Нарендри Моді.

Щоправда, може бути проблемка: міністерство зв’язку Індії наполягає на тому, щоб дані про клієнтів із Індії не виходили за межі держави (як «заземлення» даних у Росії).

Теги по теме
Индия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны