Microsoft виявила перші спроби російських хакерів вплинути на вибори у США
Microsoft виявила перші спроби російських хакерів вплинути на вибори у США

Microsoft виявила перші спроби російських хакерів вплинути на вибори у США

Корпорація Microsoft заявила, що впродовж останніх 45 днів активізувалися російські хакерські групи, які вдаються до спроб вплинути на майбутні президентські вибори у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У звіті компанії зазначається, що пов’язані із Росією облікові записи поширюють суперечливий контент, спрямований на американську аудиторію, зокрема із критикою підтримки України у війні з Росією. Хоча наразі активність Росії, зафіксована Microsoft, не така інтенсивна, як під час попередніх президентських виборів у США, вона може зрости найближчими місяцями, йдеться у матеріалі.

«Повідомлення щодо України – через традиційні медіа та соціальні медіа – набрали обертів протягом останніх двох місяців завдяки поєднанню прихованих і відкритих кампаній від щонайменше 70 пов’язаних із РФ груп, які ми відстежуємо», – зазначили в Microsoft.

У корпорації зауважили, що найбільш активна із виявлених російських інформаційних кампаній пов’язана із адміністрацією російського президента Володимира Путіна. Інша кампанія спрямована на публікацію дезінформації у мережі різними мовами, при цьому повідомлення зазвичай починаються з того, що це нібито поширює «викривач» або «журналіст». Після цього фейковий контент поширюється низкою вебсайтів, серед яких DC Weekly. Miami Chronical та The Intel Drop.

Як повідомлялося, 12 квітня стало відомо, що пов’язані із Кремлем хакери здійснили атаку на корпоративні облікові записи електронної пошти Microsoft, отримавши доступ до листування деяких урядових структур США з технологічним гігантом.

Фото: Jeenah Moon/Bloomberg via Getty Images / Getty Images

Теги по теме
США Microsoft
Источник материала
Поделиться сюжетом