19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Французький політик різко розкритикував Макрона за недостатню допомогу Україні
Французький політик різко розкритикував Макрона за недостатню допомогу Україні

Французький політик різко розкритикував Макрона за недостатню допомогу Україні

Лідер французьких соціал-демократів Рафаель Глюксманн розкритикував недостатній рівень європейської допомоги для України та звинуватив лідерів разом з президентом Франції Еммануелем Макроном в тому, що вони "отримують задоволення від розмов, але демонструють слабкість у діях".

"Ми досі не навели лад на наших виробничих лініях, ми досі не зробили того, що потрібно було зробити. Існує такий дисбаланс у вогневій потужності, що ми перебуваємо на переломному етапі", - зазначив він в інтерв'ю Politico

Коли у Глюксманна запитали, чи є ризик неминучого програшу України у війні проти РФ, він відповів, що саме Західна Європа "не впоралася із завданням" після початку нападу Росії на нашу державу. 

За його словами, Франція надає Україні лише 3 тисячі боєприпасів на місяць, в той час, як Росія випускає "20 000 снарядів на день".

Також він звинуватив Макрона в тому, що той "знехтував Варшавою та Вільнюсом" на користь "Пекіна і Москви" та в тому, що він входить до частини "старої традиції французьких еліт, які відчувають себе самовдоволеними, коли мають особливі відносини" з китайським і російським режимами.

Глюксманн зауважив, що підтримувати військові зусилля України є необхідністю не лише для самої країни, але й для Франції, нагадавши про російські кібератаки на французькі лікарні. 

"Проти наших демократій ведеться гібридна війна, яка знаходить військове втілення на українському фронті", - запевнив політик. 

Що відомо про Рафаеля Глюксманна

Політик, який є представником власної партії Place Publique, користується підтримкою Соціалістичної партії Франції та проводить свою другу виборчу кампанію в Європейському Союзі. Попри те, що у 2019 році його список набрав ледь більше як 6% голосів, з того часу він став популярним завдяки своїй кампанії з питань прав людини та яструбиній позиції щодо України.

Своєю чергою кандидатка на виборах в ЄС від Еммануеля Макрона Валері Зайєр спершу наголошувала, що вона схожа з Глюксманном, проте президентський табір почав наступати на лівого кандидата, а міністр-делегат з питань Європи Жан-Ноель Барро взагалі назвав його "європейцем лише за зовнішністю".

"Я боровся за загальні інтереси Європи протягом 20 років. Я не чекав, поки вони стануть реалістами щодо Володимира Путіна, перш ніж я почав захищати принципи та інтереси Європи", - зауважував Глюксманн. 

Підтримка західних країн під час війни в Україні: останні новини

Раніше головний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель пояснив, чому Захід не захищає Україну так, як Ізраїль. За його словами, розгортання аналога ізраїльської системи "Залізний купол" у країнах Європи вимагало б часу та великих грошей.

"По-друге, під час іранської атаки ракети пролітали над військово-повітряними базами, які належать Франції, США та Йорданії. І вони також захищали свої бази. В Україні цього немає. Там немає військово-повітряних баз, які належать США, Великій Британії чи Йорданії", - зазначив він. 

Водночас нещодавно Данія оголосила про пакет допомоги для України. Кошти з цього пакету буде спрямовано на закупівлю боєприпасів, безпілотників і виробництво ракетних компонентів.

"Інвестиції в українську оборонну промисловість для закупівлі та передачі зброї та боєприпасів, безпілотників і виробництва ракетних компонентів у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також значна морська допомога. Це основні елементи 17-го пакета допомоги, щодо якого уряд сьогодні провів консультації з датським комітетом із питань зовнішньої політики", - зазначили у Міноборони Данії. 

Теги по теме
Франция Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом