У МЗС України відреагували на слова прем’єра Грузії про захист від "українізації" та назвали реальну загрозу
У МЗС України відреагували на слова прем’єра Грузії про захист від "українізації" та назвали реальну загрозу

У МЗС України відреагували на слова прем’єра Грузії про захист від "українізації" та назвали реальну загрозу

В Україні висловлювання грузинського прем’єра визнали обурливими

У МЗС України відреагували на протести в Грузії через закон "про іноагентів" та висловлювання прем’єра країни про загрозу "українізації". У відомстві наголосили, що наша країна зацікавлена у мирній атмосфері в Грузії.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ. Також у відомстві нагадали, що грузини мають право на мирні демонстрації.

Заява прем’єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе щодо загрози "українізації" в МЗС викликала обурення. За його словами, саме проти цього нібито й спрямований законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу".

"Використання імені нашої країни в такому зневажливому контексті завдає додаткових збитків українсько-грузинським відносинам. Русифікація, а не міфічна "українізація" є реальною загрозою для Грузії", — заявили в МЗС.

У відомстві зазначили, що стурбовані внутрішньополітичною ситуацією в Грузії. Але Україна завжди підтримувала і підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність Грузії.

"Ми закликаємо всі зацікавлені сторони поважати право громадян Грузії на мирний протест та шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу. Дотримання прав і свобод громадян, а також залучення громадянського суспільства до вирішення суспільно важливих питань є необхідними умовами для розвитку європейського майбутнього країни", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 17 квітня Іраклій Кобахідзе заявив, що законопроєкт "про іноагентів" допоможе Грузії нібито захиститися від впливу України. Саме "уникнення українізації", за його словами, є необхідною умовою для вступу Грузії до ЄС, а це головна мета законопроєкту.

"Якби НДО (недержавні організації) досягли того, чого вони активно намагалися зробити у 2020–2022 роках, а саме зміни влади шляхом революції, то сьогодні Грузія була б у гіршій ситуації, ніж Україна, а це означає, що позаду залишився б і мир, та євроінтеграція",передає телеканал 1TV.

Також "Телеграф" розповідав про те, що президент Грузії звернулася до країн НАТО на тлі протестів через закон "про іноагентів". Вона попросила розглянути документ на засіданні Євроради.

Теги по теме
МИД Украины Закон Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом