Україна – в ОБСЄ: 97% російських атак спрямовані на цивільну інфраструктуру
Україна – в ОБСЄ: 97% російських атак спрямовані на цивільну інфраструктуру

Україна – в ОБСЄ: 97% російських атак спрямовані на цивільну інфраструктуру

Лише 3% російських ракет, безпілотників і керованих авіабомб вражають військові цілі. Решта спрямовані на цивільну інфраструктуру України

Про це заявила заступниця голови української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради цієї організації 18 квітня, передає Укрінформ.

"Щодня Росія вбиває людей і руйнує критично важливу інфраструктуру в Україні. Вчора сталася ще одна жахлива атака. Росія влучила трьома ракетами в густонаселений район Чернігова. Щонайменше 18 людей загинули та ще 78 отримали поранення. Це – терор у його найжахливішому прояві. Лише один із багатьох випадків", - сказала вона.

Кувшинникова наголосила, що Україна потребує більше систем ППО для захисту цивільних об'єктів, адже 97% атак спрямовані саме на них.

"Російські пропагандисти не приховують своїх намірів, відкрито заявляючи, що їхня мета – зробити українські міста непридатними для життя. Окрім ракет і безпілотників, росіяни масово скидають керовані авіабомби на Харків, Суми та інші райони й населені пункти вздовж лінії фронту", - заявила дипломатка.

  • Російська окупаційна армія 22 березня атакувала найбільшу ГЕС в Україні - Дніпрогес. Унаслідок обстрілу загинула людина. Також у річку потрапили нафтопродукти.
  • 25 березня в Укргідроенерго заявили, що для відновлення Дніпрогесу знадобляться роки.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що станом на 5 квітня РФ знищила в Україні 80% ТЕЦ.
  • У ніч на 11 квітня росіяни знову здійснили масовану повітряну атаку території України. Усього було випущено 82 засоби повітряного нападу. Українські сили ППО знищили 18 ракет та 39 ударних безпілотників. Унаслідок масованої атаки РФ було повністю знищено Трипільську ТЕС у Київській області.
  • Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко закликав українців економити електроенергію у вечірні години протягом усього 2024 року.
  • 16 квітня стало відомо, що енергетики вже підготували графіки відключення світла, які в разі потреби запровадять у Києві.
Теги по теме
Украина Новости ОБСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом