Українська діаспора закликає Канаду збільшити військову допомогу Україні
Українська діаспора закликає Канаду збільшити військову допомогу Україні

Українська діаспора закликає Канаду збільшити військову допомогу Україні

Українська громада вітає оголошену Канадою додаткову економічну підтримку України, однак закликає збільшити і військову допомогу.

Про це кореспондентові Укрінформу сказала президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи проєкт державного бюджету країни, внесений напередодні до парламенту.

«Канада - один із лідерів у наданні Україні економічної підтримки. 2,4 млрд дол. позик, передбачених бюджетом-2024, дуже доречні й допоможуть в економічній стабілізації країни. Утім Україна відчайдушно потребує систем протиповітряної оборони та боєприпасів до них, аби захистити своє небо, цивільних й критичну інфраструктуру», – сказала Хичій.

Вона наголосила, що «військовослужбовці Збройних сил України, які воюють на передовій, потребують артилерії та боєприпасів для захисту себе й свободи в Європі від російського геноцидного наступу».

«Ми закликаємо уряд Канади відреагувати на нагальність моменту й суттєво підвищити військову допомогу Україні понад 320 млн дол., передбачених бюджетом-2024», – зазначила президент Конгресу українців Канади.

Як повідомляв Укрінформ, загалом проєктом державного бюджету Канади передбачено близько 1,2 млрд дол. США на різноманітну військову летальну й нелетальну допомогу Україні, але ці кошти будуть виділені впродовж п’яти років.

Також цього року Канада надасть Україні 137,2 млн євро позик на відбудову й близько 2 млрд дол. США пільгових кредитних коштів на підтримку функціонування держави, однак більшість цих коштів уже перерахована.

Теги по теме
помощь Канада
Источник материала
Поделиться сюжетом