20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану, - ЗМІ
Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану, - ЗМІ

Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану, - ЗМІ

Зранку в п'ятницю, 19 квітня, Ізраїль завдав удару у відповідь по Ірану. Як повідомляє ABC News з посиланням на високопоставленого чиновника США, пролунало не менше трьох вибухів.

За даними місцевих ЗМІ, гучно було неподалік військової бази на північному заході іранської провінції Ісфахан, у якій розташовано кілька іранських ядерних об'єктів.

Після атаки Іран призупинив польоти над низкою міст.

  • У ніч на 14 квітня Іран здійснив найбільшу в історії повітряну атаку на Ізраїль. 120 балістичних та 30 крилатих ракет, а також понад 170 безпілотників атакували територію Ізраїлю. Система протиповітряної оборони Ізраїлю перехопила 99% цих ракет та дронів  за сприяння США, Великої Британії, Франції та Йорданії. 
  • Володимир Зеленський після удару закликав Конгрес СШАухвалити необхідні рішення для зміцнення союзників у цей критичний час. 
  • Лідери країн «Великої сімки» негайно провели зустріч у форматі онлайн, щоб обговорити повітряну атаку Ірану на Ізраїль. За підсумками відеодзвінка вони випустили заяву на підтримку Ізраїлю, але закликали всі сторони виявляти стриманість. 
Теги по теме
Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом