Павло Гай-Нижник заявив, що Україні пора почати будувати стратегію своєї геополітики
Павло Гай-Нижник заявив, що Україні пора почати будувати стратегію своєї геополітики

Павло Гай-Нижник заявив, що Україні пора почати будувати стратегію своєї геополітики

Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

«Звісно, це спілкування і взаємне збагачення, обмін думками, моделями, стратегіями, поглядом і оцінкою з того, що відбувається. Але, само собою, кожний з цих особистостей – це вже сформовані люди, люди, які зробили кар'єру зокрема на міжнародному рівні, вони всі самодостатні», - розповідає Павло Гай-Нижник.

І всі вони, додає експерт, знають, що потрібно діяти не лише з огляду на російсько-українську війну, а також з огляду на те, що сьогодні відбувається примітивізація поглядів на світ і на світові процеси. За його словами, це відбувається не лише на суспільному, пересічному рівні, але і на тих, хто є у владі, тобто це інтелектуальний і світоглядний рівень народних депутатів і вищого політикуму.

«Таким чином наше завдання – просвітництво серед людей, доносити те, що відбувається у світі. Бо у нас часто думають, що навколо україно-російської проблеми іншого світу не існує. Відтак, складається оманливе враження, що нам хтось щось не хоче дати, тобто нема погляду реального на те, що відбувається, який стан озброєнь у наших союзників, і який стан озброєнь у наших ворогів або гіпотетичних друзів наших ворогів, як розвивається світовий процес і політична кон'юнктура», - пояснює Павло Гай-Нижник.

Зокрема, зазначає він, це для того, щоб не було так, як сталося зі Словаччиною і її позицією щодо України. Принагідно гість програми згадує, що члени Академії ще два роки тому говорили, що Україні потрібні обопільні двосторонні угоди, тому що кон’юнктура європейських демократій не стала, і все залежить від виборів.

Источник материала
Поделиться сюжетом