Розстріл поліцейських на Вінниччині: прокуратура перевіряє причетність військових
Розстріл поліцейських на Вінниччині: прокуратура перевіряє причетність військових

Розстріл поліцейських на Вінниччині: прокуратура перевіряє причетність військових

Двоє патрульних зупинили під час комендантської години автівку у Гайсинському районі, у якій їхали двоє чоловіків. Під час перевірки документів пасажири машини відкрили вогонь по поліцейських. Загинув 20-річний Максим Зарецький.

Офіс генерального прокурора України перевіряє причетність двох військовослужбовців до вбивства поліцейського у Гайсинському районі на Вінниччині, що сталося у суботу вночі, 20 квітня. За фактом розстрілу двох патрульних відкрито кримінальне провадження. Про це поінформували в Офісі генпрокурора.

За попередніми даними, о 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль. Пасажири під час перевірки патрульними автівки застосували вогнепальну зброю. Внаслідок цього один працівник поліції загинув, другий — дістав поранення.

У прокуратурі повідомили, що проведено огляд місця події, вилучені речові докази, а також здійснюються невідкладні слідчі дії.

"Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців", — заявили в прокуратурі.

Провадження розслідують за статтею "посягання на життя працівника правоохоронного органу" (ст. 348 КК України). Чоловікам загрожує довічне ув'язнення.

Вбивство поліцейського на Вінниччині: що відомо

20 квітня поліція Вінницької області оголосила про розшук осіб, які вночі розстріляли поліцейських. Під час комендантської години патрульні зупинили для перевірки автомобіль темного кольору у Гайсинському районі. У салоні автівки було двоє чоловіків, які відкрили стрілянину по поліцейських під час перевірки документів.

"Унаслідок події один із правоохоронців загинув, інший з вогнепальним пораненням госпіталізований до лікарні. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалось встановити особи зловмисників. Наразі їх шукають по всій території країни", — заявили в поліції.

Вбивство поліцейського на Вінниччині потрапило на камери

Також було оприлюднено відео з боді-камери правоохоронця, яке Фокус не публікує з етичних міркувань.

Стало відомо, що до нападу можуть бути причетні двоє військовослужбовців, Валерій та Віталій Васілаке — батько і син. На оприлюднених у соцмережі відеокадрах з боді-камери Віталій сказав, що нібито служить у 28-ій механізованій бригаді разом із батьком.

Валерій і Віталій Васілаке
Фото: Валерій Васілаке / Facebook

Утім, у 28 ОМБр заявили, що особи, яких розшукують, не служать у цій бригаді.

Фото: скриншот

В оперативному командуванні "Південь" уточнили, що підозрювані у вчиненні злочину вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр.

Фото: скриншот

"Підозрювані у вчиненні злочину особи вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість", — наголосили в ОК "Південь".

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що "стрільців необхідно знайти та затримати. За його словами, вони мають відповісти "за всією суворістю закону".

"Неважливо: хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути… І так: цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає", – наголосив Клименко.

Фото: Ігор Клименко/Telegram

У поліції Вінницької області повідомили, що загиблий патрульний — 20-річний Максим Зарецький. Він навчався у Національній академії внутрішніх справ з 2021 року та півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції. Максим був єдиним сином у своїх батьків.

"Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем. Колектив Національної поліції висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого поліцейського. Назавжди у небеснім строю…" — йдеться у повідомленні поліції.

Максим Зарецький
Фото: Національна поліція

У соцмережах писали, що чоловіків нібито вдалося затримати. Згодом інші пабліки цю інформацію спростували, заявивши, що новина є фейковою.

На момент публікації Фокусом новини офіційної інформації про затримання розшукуваних осіб не було.

Нагадаємо, 7 квітня на станції фунікулера в Києві чоловік, який працює водієм в Управлінні державної охорони України, штовхнув підлітка, який під час падіння розбив скло і отримав смертельне поранення.

9 квітня Печерський районний суд Києва обрав підозрюваному у вбивстві підлітка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 червня без можливості внесення застави.

Теги по теме
полиция Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом