КНДР провела випробування балістичних ракет малої дальності
КНДР провела випробування балістичних ракет малої дальності

КНДР провела випробування балістичних ракет малої дальності

Північна Корея провела випробування балістичних ракет малої дальності, передає РБК-Україна.

За інформацією об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, зброя, запущена зі столиці КНДР, пролетіла близько 300 км, перш ніж впасти у води між Корейським півостровом і Японією. Судячи з дальності польоту, зброя могла бути націлена на об'єкти в Південній Кореї.

Об'єднаний комітет начальників штабів рішуче засудив запуски, заявивши, що вони є "явною провокацією", яка загрожує миру на Корейському півострові.

Об'єднаний комітет начальників штабів також заявив, що він буде підтримувати готовність "переважної" відповіді на провокації Північної Кореї відповідно до військового союзу зі Сполученими Штатами.

Берегова охорона Японії закликала судна дотримуватися обережності щодо предметів, що падають, і повідомляти владу, якщо вони помітять щось підозріле.

Зазначається, що останніми місяцями Північна Корея прискореними темпами проводить випробування зброї, продовжуючи нарощувати свій військовий потенціал, у той час, як дипломатичні відносини зі США і Південною Кореєю зайшли в глухий кут.

Раніше повідомлялося, що Росія влаштувала з України полігон для випробування ракет КНДР. КНДР прискорила постачання снарядів Росії, зброю міняють на харчі.

Кім Чен Ин погрожує знищити Південну Корею.

Источник материала
loader
loader