Поки країна налаштована негативно: ЄС пропонує Британії зняти обмеження на подорожі
Поки країна налаштована негативно: ЄС пропонує Британії зняти обмеження на подорожі

Поки країна налаштована негативно: ЄС пропонує Британії зняти обмеження на подорожі

Угода спростить людям, які віком молодші 30 років, жити, працювати та подорожувати між ЄС і Великою Британією.

Євросоюз пропонує Британії зняти обмеження на подорожі

За даними ЄС, вихід Великої Британії з ЄС після референдуму у 2016 році зашкодив мобільності між двома регіонами.

Ця ситуація особливо вплинула на можливості для молодих людей відчути життя по той бік Ла-Маншу та отримати вигоду від молодіжних, культурних, освітніх, дослідницьких і навчальних обмінів,
– заявила Комісія.

Якщо угоду ухвалять, то громадяни всіх членів Євросоюзу та Британії від 18 до 30 років зможуть у найближчі чотири роки безперешкодно пересуватися територією країн. А для студентів стане можлива рівна оплата навчання в ЄС та Великій Британії.

Зауважимо, Велика Британія має власну програму молодіжної мобільності, яку запропонувала деяким державам-членам ЄС. Комісія вважає, що британський план менш амбітний, ніж її власна пропозиція.

Єврокомісія пропонує Великій Британії укласти угоду про молодіжну мобільність / Фото Unsplash

Зокрема, прем'єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак не підтримує пропозицію Єврокомісії скасувати обмеження на проживання, навчання та роботу для людей від 18 до 30 років, що стало б послабленням Брекзит-угоди.

Як наголосив британський уряд, їхні угоди забезпечують цінний маршрут для культурних обмінів, якщо країни-партнери також готові запропонувати такі ж можливості молодим британцям.

Чи можна в'їхати до Польщі без закордонного паспорта?

Польща продовжує надавати допомогу українцям, які рятуються від війни. Бувши транзитною країною для тих, хто шукає притулку в інших країнах Європейського Союзу, багато українців цікавляться можливістю в'їзду до Польщі без закордонного паспорта.

Після 24 лютого 2022 року Польща робила винятки для деяких українців, які виїжджали з гарячих точок, й дозволяла перетнути кордон за внутрішнім паспортом. Яка ситуація зараз, – розповіли за посиланням.

Теги по теме
Великобритания Туризм Еврокомиссия Путешествия
Источник материала
Поделиться сюжетом