"Імовірне довічне ув'язнення": у ДБР прокоментували справу про розстріл поліцейських на Вінниччині
"Імовірне довічне ув'язнення": у ДБР прокоментували справу про розстріл поліцейських на Вінниччині

"Імовірне довічне ув'язнення": у ДБР прокоментували справу про розстріл поліцейських на Вінниччині

Підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині у найближчий час мають обрати запобіжні заходи

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в етері телеканалу "Еспресо".

"Державного бюро розслідувань (ДБР) розслідує кримінальне провадження за фактом дезертирство військовослужбовців. Відповідно до Кримінального кодексу України (ККУ), за дезертирство зі зброєю в умовах воєнного стану, можна понести суворе покарання, зокрема від 5 до 12 років позбавлення волі. Якщо до цього додати ще факт посягання на життя поліцейського, то досить імовірним являється довічне ув'язнення", - заявила Сап'ян.

Військовослужбовців, які причетні до розстрілу правоохоронців на Вінниччині, затримано. Триває розслідування за двома кримінальними провадженнями. Підозрювані понесуть найсуворішу відповідальність за скоєний злочин, зазначила вона.

"Отже, на сьогоднішній день маємо два кримінальних провадження. Одним розслідуванням займається Нацполіція, іншим, що стосується дезертирства, займається ДБР. Національною поліцією України двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). Очікуємо, що найближчим часом буде обрано запобіжний захід. Звичайно, обидві сторони будуть просити утримання під вартою без права внесення застави. Адже це досить серйозний злочин. Нагадаю, 19 квітня військовослужбовці батько і син самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет. Міністр внутрішніх справ констатував факти, що встановлено можливе нелегальне перевезення зброї. Зараз слідчі працюють на місці події", - пояснила радниця з комунікацій ДБР.

  • 20 квітня, близько 02:00 у Вінницькій області двоє чоловіків відкрили вогонь по поліцейських, які зупинили їх для перевірки під час комендантської години. Один правоохоронець загинув, інший дістав поранення.
  • Уже 22 квітня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у дезертирстві військовослужбовцям, причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині. 
  • Пізніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що військові, яких підозрюють у вбивстві поліцейського у Вінницькій області, перевозили в автомобілі боєприпаси та гранати, які потім скинули у водойму.
  • 21 квітня поліція в Одеській області затримала нападників, що розстріляли поліцейських на Вінниччині. Військовослужбовцям батьку і сину оголосили підозру у дезертирстві.

 
Теги по теме
Украина Вооруженные силы Украины полиция Общество Видео военные
Источник материала
Поделиться сюжетом