19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Підвищення тарифів на електроенергію: скільки українцям доведеться платити за світло
Підвищення тарифів на електроенергію: скільки українцям доведеться платити за світло

Підвищення тарифів на електроенергію: скільки українцям доведеться платити за світло

Україні потрібні кошти для відновлення

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань енергетики Олексій Кучеренко, передає 24 Канал. За його словами, розрахунки показали, що собівартість електроенергії становить – 3,5 гривні, тоді як нинішній тариф складає 2,64 гривні.

А все через складну ситуацію, що склалася у сфері енергетики: підприємства "Енергоатом" та "Укргідроенерго" стикаються з систематичними руйнуванням своїх об'єктів з боку Росії.

Ось я боюся, що зараз уряд буде доводити до цієї собівартості. Я логіку таку розумію. Ще раз хочу сказати, мені це не подобається, але так само, я думаю, і 99% людей,
– заявив Кучеренко.

Як уточнив Кучеренко, на сьогодні в бюджеті не вистачає коштів на покриття різниці між собівартістю електроенергії та тарифом для громадян. За його словами, до недавнього часу кошти надходили з сфери бізнесу, однак на сьогодні компанії не в змозі впоратися з таким навантаженням.

Чи таки підвищать тарифи

У коментарі для 24 Каналу Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова, розповів, що обстріли дійсно можуть вплинути на вартість електроенергії для звичайного споживача. Адже нині населення України підтримується на штучно заниженому тарифі у 2 або навіть 2,5 раза.

Водночас Юрій Щедрін, експерт з енергетики та економіки, у коментарі для 24 Каналу погодився, що нині тариф не є ринковим, проте на питання, чи зростуть тарифи, сказав, що усе залежить від рішення влади.

Источник материала
Поделиться сюжетом