Скандал довкола 7-річного переселенця у бібліотеці Тернополя: омбудсмен звернувся до влади
Скандал довкола 7-річного переселенця у бібліотеці Тернополя: омбудсмен звернувся до влади

Скандал довкола 7-річного переселенця у бібліотеці Тернополя: омбудсмен звернувся до влади

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівництва Тернопільської обласної військової адміністрації з вимогою перевірити обставини скандалу, який трапився з 7-річним переселенцем у міській бібліотеці. Омбудсмен зазначив, що прояви дискримінації внутрішньо переміщених осіб у будь-якій сфері неприпустимі та закликав вжити заходів щодо інциденту.

Про це Лубінець повідомив в офіційному Telegram-каналі. Він зауважив, що згідно з законом, ВПО мають такі ж самі права, як і інші громадяни України.

"Інформація про конфлікт між родиною переселенців та обласною дитячою бібліотекою поширилася мережею. Йшлося про те, що дитині з сім’ї ВПО відмовили у вільному та безоплатному отриманні у тимчасове користування книг із фонду бібліотеки. В результаті дитина отримала книги лише після сплати батьками застави у 600 гривень", – написав омбудсмен.

Він додав, що захист прав дитини – один із дев’яти основних напрямів роботи інституції Уповноваженого з прав людини.

Нагадаємо, в обласній бібліотеці Тернополя маленькому переселенцю відмовилися видавати книжки, бо хлопчик начебто може написати на сторінках "Слава Росії" або інші антиукраїнські фрази. Про випадок розповіла його мама Катерина Посохова в одній із соцмереж. Жінка поділилась, що коли хлопчик взяв книги, у закладі їм виставили рахунок розміром 600 гривень як заставу за видання.

Заступниця директорки Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Надія Чайківська прокоментувала ситуацію. Вона повідомила, що в закладі діє розроблена інструкція, згідно з якою, людям, що не зареєстровані на постійному місці проживання, дороговартісні видання дають під заставу. Сума має відповідати приблизній вартості книжки.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що в елітному ліцеї Івано-Франківська влаштували жорстокий булінг шестикласника.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом