Тариф на газ в Україні: скільки коштуватиме кубометр з 1 травня
Тариф на газ в Україні: скільки коштуватиме кубометр з 1 травня

Тариф на газ в Україні: скільки коштуватиме кубометр з 1 травня

За даними журналістів, в уряді також розглядають можливість підвищити розцінки на електроенергію. Але таке підвищення, ймовірно, може відбутися тільки влітку.

У квітні 2024 року добігає кінця термін дії річного тарифу на газ для кінцевих споживачів, запропонованого "Нафтогазом" та іншими постачальниками. Із травня поточний тариф залишиться незмінним: кубометр газу коштуватиме 7,96 грн у провідного постачальника. Про це повідомляє видання OBOZ.UA.

За даними джерела, наразі немає намірів збільшувати тарифи на природний газ. Незважаючи на можливість підвищення тарифів у рамках чинного законодавства, такі рішення не ухвалюватимуть.

Майже 98% українців є клієнтами Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" і купують природний газ за гарантованою ціною 7,96 гривень за кубометр. Мінімальну суму за газ можуть сплачувати ті, хто вчасно погашає заборгованість за комунальні послуги.

Як повідомляють у "Нафтогазі", розмір можливої знижки становить 1%. Щоб її отримати, потрібно за допомогою онлайн-сервісу заплатити газ до 15 числа. Тобто якщо до 15 березня заплатити за газ, який ви використали в лютому, то в платіжці у квітні (за березень) буде знижка в розмірі 1%.

Також у матеріалі підкреслили, що ціна на світло не зміниться в травні і становитиме 2,64 грн за кВт*год.

"У травні точно тариф не зміниться", — каже співрозмовник журналістів в уряді.

Нагадаємо, що 19 березня голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов попередив про плани достроково завершити опалювальний сезон 2023/2024. За його словами, цьому сприяє відносно тепла погода в березні, хоча традиційно тепло в житлових будинках і комунальних установах країни відключають із 15 квітня.

Також нагадаємо, як Україна спровокувала подорожчання "блакитного палива" на газових хабах у Європі.

Теги по теме
газ Нафтогаз
Источник материала
Поделиться сюжетом