"Вирішення українського питання": Путін "натякнув" на готовність до миру, — Пєсков
"Вирішення українського питання": Путін "натякнув" на готовність до миру, — Пєсков

"Вирішення українського питання": Путін "натякнув" на готовність до миру, — Пєсков

Володимир Путін говорить про "факт готовності" та "мирне рішення", але не має "мирних ініціатив". Що саме мав на увазі очільник Кремля, поки що невідомо.

У РФ не помічають юридичної готовності України почати мирні перемовини. При цьому президент Володимир Путін заявив про готовність Кремля до певних дій щодо російсько-української війни. Чітких пропозицій від росіянина все ж не пролунало. Про заяву Путіна щодо війни та мирних переговорів розповів речник російського президента Дмитро Пєсковповідомили в Telegram-каналі росЗМІ "РИА Новости".

Пєсков не озвучив чітких пропозицій Путіна. Натомість він сказав, що президент готовий до "вирішення українського питання". Однак подібне твердження не є "мирною ініціативою". Також очільник Кремля нагадав, що в Україні юридично неможливо почати мирні перемовини. Що саме мав на увазі очільник Кремля, речник не пояснив.

Завершення війни - коментар Пєскова та Путіна, 20 квітня
Фото: Скриншот

Завершення війни — деталі

Зазначимо, 10 квітня президент України Володимир Зеленський, говорячи з західними журналістами, заявив, що Москва отримає мирні пропозиції. Пункти мирного плану напрацюють на Саміті, який у червні відбудеться у Швейцарії. Після цього представники неназваної країни зможуть передати їх у Кремль.

Про це ж говорив міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба. Чиновник запевнив, що українські ініціативи викладені у "формулі миру", викладені Зеленським весною 2023 року. До процесу завершення війни, за його оцінками, може під'єднатись Індія.

Тим часом у червні на Саміті миру збереться близько 50 країн, які будуть обговорювати російсько-українську війну. На саміт запрошували представників Китаю, який має свої пропозиції щодо цього питання. Однак поки що відомо, що КНР на саміті не буде.

Нагадуємо, 20 квітня у Палаті представників Конгресу США прийняли рішення про виділення пакета допомоги Україні у розмірі близько 60 млрд дол. Подію прокоментували у Кремлі: пригрозили, що загине ще більше українців.

Того ж дня стало відомо, що Державний секретар Ентоні Блінкен незабаром вирушить в Китай, де буде говорити про Україну та Росію. Раніше китайські політики почули звинувачення від США: їх підозрювали у підтриманні військової промисловості РФ, яка відновилась під час війни.

Теги по теме
война Владимир Путин Дмитрий Песков
Источник материала
Поделиться сюжетом