За свіжий сік на сніданок доведеться платити дорожче: огляд цін на фрукти
За свіжий сік на сніданок доведеться платити дорожче: огляд цін на фрукти

За свіжий сік на сніданок доведеться платити дорожче: огляд цін на фрукти

Ситуація з цінами на продукти в Україні справді стала складною. Російське вторгнення призвело до економічних проблем, які, своєю чергою, вдарили по гаманцях пересічних людей.

Давайте подивимося, що там з цінами на фрукти, за даними аналізу порталу Новости.LIVE.

фрукти, фото Pxhere

Отже, давайте почнемо з хороших новин: апельсини з Єгипту та лимони стали дешевшими. Порівняно із січнем, ціна на апельсини впала на 13%, а лимони – на 12%. Це, звичайно, приємно, особливо для любителів свіжого соку на сніданок.

Проте, не лише здешевлення торкнулося наших фруктів – разом із теплом прийшли й високі цифри на цінниках. Насамперед, це стосується мандаринів Клементин. Вони злетіли в ціні на 43,5%. А це більше, ніж удвічі!

Порівняння цін на фрукти в Україні / фото: Новини.

А ось яблука, на які ми всі так звикли, теж вирішили не залишатися осторонь. Українські яблука подорожчали на 30,6%, а сорт айдареду на 25,1%. Виноград теж зайняв свою нішу у цій гонці цін: його вартість зросла майже на 26%.

Це, звичайно, не найприємніші новини для тих, хто звик купувати фрукти регулярно. Доводиться думати про бюджет та шукати способи економити. Але давайте сподіватися, що рітейлери знайдуть способи мінімізувати шкоду для наших гаманців.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що ворог і сметана в Україні оновили свої ціни: скількисьогодні потрібно віддати за них.

Источник материала
Поделиться сюжетом