Apple вимагає від Telegram заблокувати українцям доступ до деяких каналів
Apple вимагає від Telegram заблокувати українцям доступ до деяких каналів

Apple вимагає від Telegram заблокувати українцям доступ до деяких каналів

Компанія Apple вимагає від адміністрації месенджера Telegram заблокувати в Україні доступ до деяких проросійських каналів. Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

Про які саме телеграм-канали йдеться, не згадується. При цьому Дуров наголосив, що блокування якщо і відбудеться, то для "користувачів iPhone з українськими SIM-картами". Тобто, самі канали не будуть видалені з месенджера. До них усе ще можна буде отримати доступ через веб-версію або на Android.

Ми отримуємо офіційні листи від Apple, в яких вказується, що певні зміни тут можуть бути неминучі, принаймні, для користувачів, які заходять у Telegram на iPhone з українських SIM-карт. Як я пояснив у своєму інтерв'ю, щоб залишатися доступним для своїх користувачів, Telegram має враховувати запити, які надходять із магазинів додатків, - написав творець месенджера у своєму каналі.

При цьому він додав, що в разі ігнорування вимоги Telegram може бути видалено з магазину App Store. Сам би він не став обмежувати жодні канали.

Також, за словами Дурова, Telegram банить акаунти і ботів, які збирають координати для нанесення ударів, або публікують особисті дані людей із закликами до насильства проти них.

Проблема з месенджером Telegram в Україні

Як писав УНІАН, представники української влади вже неодноразово висловлювалися за блокування або хоча б певне обмеження роботи платформи Telegram через безконтрольне поширення російської пропаганди та небажання власників платформи йти на контакт з українською владою.

У березні група нардепів зареєструвала в Раді законопроєкт, який пропонує заборонити держорганам мати свої сторінки в "непрозорих" соцмережах, таких як Телеграм.

Источник материала
Поделиться сюжетом