До Дня незалежності українці отримають грошову допомогу: хто може розраховувати та які суми виплат
До Дня незалежності українці отримають грошову допомогу: хто може розраховувати та які суми виплат

До Дня незалежності українці отримають грошову допомогу: хто може розраховувати та які суми виплат

нагоди Дня незалежності України, українці отримають одноразову грошову допомогу, максимальна сума якої складає 3100 гривень. Ця виплата передбачена для деяких категорій українців.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №369 від 2 квітня 2024 року, ця допомога буде надана для 14 категорій громадян. Сума виплати залежатиме від категорії, до якої належить особа, і може коливатися від 450 до 3100 гривень.

Отримати грошову допомогу зможуть особи, які є інвалідами війни або колишніми малолітніми ув'язненими концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також ті, хто визнаний інвалідом з різних причин, включаючи загальні захворювання та трудове каліцтво. Сума виплати буде різною в залежності від групи інвалідності: для І групи - 3100 гривень, для ІІ групи - 2900 гривень, для ІІІ групи - 2700 гривень.

Учасники воєнних дій, потерпілі Революції Гідності, колишні ув'язнені в малолітньому віці у концтаборах, гетто та інших місцях примусового утримання, а також діти, що народилися в цих умовах, отримають грошову допомогу у розмірі 1000 гривень. Особи, які мають визначні заслуги перед Батьківщиною, також отримають грошову допомогу у розмірі 3100 гривень.

Деяким категоріям громадян буде надана грошова допомога у розмірі 650 гривень:

  • члени сімей загиблих ветеранів війни;
  • члени сімей загиблих захисників і захисниць України;
  • дружини або чоловіки померлих інвалідів війни, які не одружилися;
  • дружини або чоловіки померлих учасників воєнних дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань.

Учасникам війни, колишнім в'язням концтаборів, а також дітям учасників боротьби з нацистським режимом буде виплачено по 450 гривень. Грошову допомогу отримають ті, хто мав відповідний статус до 24 серпня поточного року.

Останні новини України:

Також Politeka писала про нововведення щодо грошової допомоги.

Теги по теме
выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом