5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ГУР "протоптало там доріжку": Світан припустив, чому Британія передала нам багато катерів
ГУР "протоптало там доріжку": Світан припустив, чому Британія передала нам багато катерів

ГУР "протоптало там доріжку": Світан припустив, чому Британія передала нам багато катерів

Льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі та військовий експерт Роман Світан розповів 24 Каналу, що Велика Британія – це єдина країна, яка виконує свої зобов'язання згідно з Будапештським меморандумом. Сполучене Королівство справді намсуттєво допомагає.

Для чого Україні так багато катерів і човнів

До пакету допомоги від Британії увійдуть ракети Storm Shadow, які вже чудово себе зарекомендували. З огляду на свою дальність, вони ефективно працюють та виконують бойові завдання. Також ракети мають велику бойову частину та майже несуттєве відхилення. Удар ними по військовому об'єкту призведе до серйозних руйнувань.

Крім зброї та бронетехніки, Україна отримає 60 човнів, зокрема рейдові та водолазні катери. Окупанти вже зараз розуміють, що наше військо почне рухатися вперед, як тільки отримає всю необхідну зброю. До того ж ворог готується протидіяти можливому форсуванню Дніпра.

Саме тому окупанти зосередили вздовж лівого берега свої дивізії. Вони розуміють, що цей плацдарм упродовж кількох днів може стати оперативним, а далі буде рух у напрямку Криму, зокрема Скадовська. Катери можуть перетнути цю частину Чорного моря. Цю дорогу наші ГУРівці вже протоптали,
– розповів Роман Світан.

Він додав, що місто Скадовськ є важливим портом, з якого надходить постачання для всього російського угруповання на лівому березі. Тому для України рух на цьому напрямку є оптимальним. А Велика Британія – морська країна, тому морський бій у них добре розвинений. Отже, вони можуть передати нам багато засобів, пов'язаних саме з цією компонентою.

Військова допомога для України: актуальні новини

  • Сенат США підтримав рішення надати Україні військову допомогу на понад 60 мільярдів доларів. Очікується, що Джо Байден підпише документ 24 квітня, а також звернеться до нації. Постачання зброї можуть почати впродовж тижня. Президент України вже подякував американцям та наголосив на тому, що допомога є життєво необхідною для нашої країни.
  • Поки не розголошується, що саме увійде до військового пакету від США. У Білому домі акцентували на тому, що Україна потребує зміцнення протиповітряної оборони, зокрема ракет-перехоплювачів, а також більше артилерії. Крім цього, нагадали, що востаннє допомога від США надходила ще у 2023 році, тому зараз є "критичною для фронту".
  • Уряд Великої Британії оголосив про надання Україні найбільшого в історіїпакету військової допомоги. Туди увійдуть боєприпаси, безпілотники, засоби ППО. Також передбачено 1600 ударних і протиповітряних ракет, понад 400 одиниць техніки, морські гармати, човни та водолазні катери.
Теги по теме
Крым Великобритания
Источник материала
Поделиться сюжетом