19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як виховати дівчинку з сильним характером і високою самооцінкою
Як виховати дівчинку з сильним характером і високою самооцінкою

Як виховати дівчинку з сильним характером і високою самооцінкою

Психологи дали рекомендації батькам, як виховати впевнену в собі дитину.

Щоб дівчинка виросла самодостатньою і впевненою в собі, психологи рекомендують дотримуватися трьох простих правил у процесі виховання дитини. Тоді дівчинка в дорослому житті буде щасливою та успішною жінкою, знатиме свою цінність, не дозволятиме порушувати своїх кордонів. Це вкрай важливо для вибудовування правильних стосунків з людьми. Розповідаємо, як виховати дівчинку самодостатньою особистістю з сильним характером.

Як виховати дівчинку самодостатньою і впевненою особистістю

  • Навчити дитину не боятися мати власну думку і висловлювати її. Дитина повинна розуміти, що її думка дуже важлива і вона не повинна боятися її висловлювати. У повсякденному спілкуванні з дитиною треба тренувати її правильно відстоювати власну позицію. Варто розказувати, що не слід тиснути на опонента, необхідно також приймати іншу точку зору, при цьому дотримуючись власної. Тоді в дорослому житті дівчинка вмітиме вибудовувати комунікації, поважатиме думки інших людей і правильно аргументуватиме свої.
  • Навчити говорити "ні" усьому, що не подобається. Дитина повинна розуміти, що вона має право на свої бажання й інтереси. І не варто поступатися ними задля обслуговування чужих потреб. Пояснюйте дівчинці, що відмовляти комусь у чомусь – це нормально, і не треба почуватися винною через це. Це допоможе їй у дорослому житті чітко вибудувати власні кордони, щоб ніхто не міг скористатися її добротою, розумінням і довірою.  
  • Навчити не боятися помилок. Дитині треба пояснювати, що помилки – це важлива складова в набутті будь-якого досвіду. Тому помилятися під час навчання, виконання якоїсь роботи чи завдання – це нормально. Адже без помилок неможливо визначити, що буде правильним, здобути знання й опанувати професію.

Прості кроки для впевненості в собі

Поведінка розумної жінки: маленькі хитрощі, які змушують чоловіка думати про неї цілодобово

5 антитрендових речей, яких давно треба позбутися: цей одяг здешевлює і спотворює образ

Источник материала
Поделиться сюжетом