19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нові пакети допомоги Україні допоможуть вирішити два завдання
Нові пакети допомоги Україні допоможуть вирішити два завдання

Нові пакети допомоги Україні допоможуть вирішити два завдання

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього спеціально для "Телеграфу" пояснив, чому Росія може погодитись на мирні переговори

Думаю, що пакети допомоги Україні – і той, що нарешті остаточно проголосували у США, і той, що нещодавно був ухвалений у Великій Британії, допоможуть нам вирішити два завдання.

Перше – стабілізувати лінію фронту, готуючись, зокрема, до нової хвилі наступу росіян влітку.

Друге – за рахунок відбиття нападу покращити наші позиції перед тим, як розпочнеться переговорний процес.

На мою думку, він почнеться або у другій половині поточного року, або на початку наступного. Тренд такий, що саме 2024-го формуються рамки переговорів. Причому я не виключаю, що переговорний процес може запуститись паралельно з бойовими діями. Ми діяли подібним чином під час Мінського процесу після початку гібридної війни 2014-го.

Не виключаю, що Росія навіть може на це погодитися, сподіваючись повторити логіку 2014—2015 років, коли з позиції сили під час бойових дій спочатку під Іловайськом, а потім у Дебальцевому тиснули на переговорах, щоб завершити їх на своїх умовах.

Рамки переговорів на міжнародній арені вже формуються. Це видно з заяв основних зовнішніх гравців. Наразі головне питання – формування умов переговорів Україною та Росією. Країна-агресорка намагатиметься покращити ці умови за рахунок позиції сили через літній наступ. Україна ж – за рахунок успішної оборони, можливо, локальних наступів та стабілізації ситуації за допомогою зовнішньої підтримки.

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.

Источник материала
Поделиться сюжетом