20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Не просто на нові обличчя": у ГУР пояснили, чому потрібно змінити командирів в армії
"Не просто на нові обличчя": у ГУР пояснили, чому потрібно змінити командирів в армії

"Не просто на нові обличчя": у ГУР пояснили, чому потрібно змінити командирів в армії

Наразі багато командирів лишаються на своїх посадах через те, що колись служили в радянській армії та є майорами чи полковниками, розповів боєць ГУР МОУ з позивним "Несмачний".

Боєць Головного управління розвідки з позивним "Несмачний" заявив, що в усіх підрозділах української армії потрібно змінити старе керівництво. Йдеться про молодих людей, які пройшли сучасну війну та розуміють, що це таке. Про це він розповів в інтервʼю "ТСН.ua".

"Не просто на нові обличчя, а на людей, які пройшли сучасну війну, і зараз її проходять, і мають розуміння, що таке сучасна війна", — сказав "Несмачний".

Важливо "9 із 10": нардеп заявив, що у ЗСУ є проблеми з казино, військовий йому відповів

За його словами, потрібно замінити тих людей, які колись служили в радянській армії, та які нині лишаються на своїх посадах через те, що вони майори та полковники. Натомість бійцю хотілося б бачити молодих командирів, які своїми прикладами довели, що варті бути командирами.

"Наприклад, покійний "Да Вінчі", наприклад, живий і дуже крутий командир "Редіс", Андрій Білецький", — пояснив він.

Військовий зазначив, що методика сучасної війни та 2014 року — різна. Зокрема, наразі бійців фактично на всіх напрямках криють ФАБами, а у 2014 могли бути поодинокі випадки, від війни потерпають цивільні місця, а тоді лише Донецька та Луганська області.

Також ЗСУ потрібна західна зброя та люди, адже може настати момент, що "наші люди закінчаться". "Несмачний" щодня чує новини з фронту, як загинув його товариш, знайомий, знайомий знайомого. На фронті гине багато людей, а нових немає, адже, на його думку, мобілізаційний процес запустився. Він додав, що західним партнерам потрібно "одуматися", якщо не втримається Україна, то наступними будуть сусідні держави — Польща, Литва тощо.

01:02:32

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни у звіті за 21 квітня повідомили, що ЗСУ зможуть призупинити наступ російських військових, якщо американська допомога прибуде швидко. Зокрема, США можуть відправити озброєння вже до кінця тижня.

22 квітня у ЗМІ розповіли, що військова допомога від США сприятиме посилення ефективності української оборони. Але 60 мільярдів доларів недостатньо для того, аби кардинально змінити ситуацію на фронті.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины военные Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом