19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Обстріли неймовірні": поліція Донеччини про ситуацію в Очеретиному
"Обстріли неймовірні": поліція Донеччини про ситуацію в Очеретиному

"Обстріли неймовірні": поліція Донеччини про ситуацію в Очеретиному

Як розповіли у поліції Донецької області, евакуацію цивільного населення доводиться проводити під безперервним шквальним вогнем противника.

Частково захоплений росіянами населений пункт Очеретине у Донецькій області вже практично перетворився у суцільні руїни. Про це Громадському радіо розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу комунікацій поліції Донецької області Павло Дяченко.

За його словами, місто перетворилося у руїни, де все палає. Постійні обстріли знищили багатоповерхівки до самісінького фундаменту, а приватний сектор дуже сильно розбитий.

"Обстріли не вщухають, росіяни б’ють всім чим можна, різними калібрами, мінометами, КАБами", — описав ситуацію у місті Павло Дяченко.

Він розповів, що минулої суботи поліцейські, які вивозять людей з прифронтових населених пунктів, проводили евакуацію пораненого чоловіка. "Тут потрібно робити все дуже швидко. Там просто суцільний жах. Тільки надали допомогу почали виносити до автівки, приліт з артилерії, їдуть населеним пунктом обстріли зліва, справа, обстріли просто неймовірні", — наголосив він.

Також правоохоронець підкреслив, що гасити пожежі у місті нереально, оскільки у рятувальників навіть немає можливості підігнати техніку, щоб у неї не влучив снаряд чи бомба. Навіть евакуацію постраждалих доводиться проводити у екстремальних умовах, за лічені хвилини. "…Хлопці під'їхали, замотали ногу чоловіку, там уламок снаряда пробив ногу, виносять уже і метрів за 20 від них у сусідню будівлю, а це приватний сектор, приліт з артилерії, все полетіло шибки, дах, уламки", – розповів т.в.о начальника відділу комунікацій поліції Донеччини.

Нагадаємо, російські війська змогли просунутися по трасі й захопити центр населеного пункту. Наразі бої тривають на околицях.

Також Фокус писав, що 47-му окрему механізовану бригаду ЗСУ направляють у бік Очеретиного, щоб зупинити наступ росіян.

Водночас представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомляв, що противник намагається закріпитися в південній частині Очеретиного й застосовує проти українських підрозділів хімічні отруйні речовини.

Теги по теме
Донбасс полиция Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом