19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Парламент збільшив чисельність прикордонників
Парламент збільшив чисельність прикордонників

Парламент збільшив чисельність прикордонників

Парламент збільшив чисельність Державної прикордонної служби України на 15 тис. військовослужбовців. 

За Закон "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" Закону України "Про Державну прикордонну службу України" (реєстраційний номер 11091), який було запропоновано урядом, проголосувало 327 народних депутатів.

Народний депутат України Ярослав Железняк зазначає у Telegram, що тепер загальна чисельність ДПСУ становитиме 75 тисяч осіб.

"Таким чином загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, становитиме до 75000 осіб, у тому числі до 67000 військовослужбовців", - написав він.

Ситуація на кордоні - новини

Як повідомляв УНІАН, в Україні встановили спеціальний прикордонний режим, який передбачає, що для перебування в прикордонній смузі (5 км від лінії державного кордону) потрібно мати спеціальний дозвіл органу ДПСУ.

Дозволи на перебування в прикордонній смузіпочали видавати з 7 березня.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначав, що вони видаються для людей, які проживають в прикордонні та тим, хто хоче перебувати там, а також особам, які планують проводити якісь роботи в прикордонній смузі. При цьому нагадав, що йдеться про ділянку місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону. 

Він зазначав, що бажання сходити в ліс за грибами в прикордонній смузі також передбачає необхідність мати дозвіл.

Демченко розповів, що такий дозвіл не потрібен, якщо йдеться про звичайних людей, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон, а також якщо рух особи на транспортному засобі починається та закінчується за межами прикордонної смуги і це має відбуватися без зупинок та виходу з транспортних засобів.

Теги по теме
пограничники
Источник материала
Поделиться сюжетом