Прем’єр Іспанії тимчасово припиняє виконувати обов’язки
Прем’єр Іспанії тимчасово припиняє виконувати обов’язки

Прем’єр Іспанії тимчасово припиняє виконувати обов’язки

Педро Санчес заявив, що йому потрібен час до наступного понеділка, щоб вирішити що робити далі після корупційного скандалу з дружиною.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що на кілька днів відмовляється від виконання своїх обов’язків.Про це він повідомив у своєму відкритому листі, передає у середу, 24 квітня, .

“Мені необхідно зробити паузу й подумати. Мені терміново потрібна відповідь на запитання, <...> чи варто мені очолювати уряд, чи відмовитися від цієї честі”, – написав Санчес.

Він пообіцяв у понеділок публічно оголосити про своє рішення.

Зазначається, що цю заяву Санчес зробив у той же день, коли іспанський суд розпочав попереднє розслідування щодо можливого вчинення його дружиною Бегоною Гомес корупційних дій.

“Суд, який веде розслідування, не надав його деталей, оскільки справа – не публічна й попередня. Зазначається лише, що суд розглядає скаргу антикорупційної організації Чисті руки, лідер якої пов’язаний із праворадикалами”, – стверджує Reuters.

На переконання цієї організації, дружина прем’єр-міністра нібито використала свій вплив, аби отримати спонсорів для університетської програми, яку вона веде.

“За словами Санчеса, серйозність отриманих ним та дружиною звинувачень, вимагає зваженої реакції”, – резюмує агентство.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Санчес оголосив склад нового кабінету міністрів, зазначивши, що він матиме “помітний феміністичний акцент”.

У Орбана проблеми. Корупційний скандал в Угорщині



Теги по теме
Скандал Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом