20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни атакують Донеччину: воїни ЗСУ розповіли про унікальний дрон та його "найжирнішу" ціль
Росіяни атакують Донеччину: воїни ЗСУ розповіли про унікальний дрон та його "найжирнішу" ціль

Росіяни атакують Донеччину: воїни ЗСУ розповіли про унікальний дрон та його "найжирнішу" ціль

Українські захисники виявляють ворожі цілі за допомогою "крил".

Аеророзвідники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади керують великими дронами, яких ще називають "крилами". Вони здатні бачити, що відбувається у тилу окупантів та коригувати роботу далекобійної артилерії, зокрема HIMARS 

Про це йдеться у сюжеті спеціальної кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

Як "Фурія" знищує російську техніку

Пілот показує ворожу реактивну установку, яка зачаїлася достатньо далеко від лінії фронту. Він каже - було виявлено "Град", який працює по українських позиціях. Поруч - скупчення машин. 

Військові показують, як український дрон залетів достатньо глибоко в тил окупантів. Саме ці, зняті "Фурією" кадри дали зрозуміти, росіяни готують черговий штурм. Вже зранку кілька одиниць ворожої техніки  рушили на нашу піхоту. І згоріли в полях біля Новомихайлівки.

Окупанти намагаються проломити в Новомихайлівці нашу оборону і за пів року миколаївські десантники спалили там понад 300 одиниць ворожої техніки. Багато бронемашин стали металобрухтом ще до підʼїзду на наші позиції. Бо їх побачила "Фурія" і очі цих бійців.

"На схід від Новомихайлівки. Ця вся техніка. Ворожі позиції. Там вони ведуть постійне переміщення. Ці всі дороги. Там вони збираються на штурми і нарощують свої резерви", - каже "Білий", аеророзвідник 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Яку "найжирнішу" ціль знищили захисники України

Найжирніша ціль для цих пілотів був склад паливно-мастильних матеріалів ворога. Аеророзвідники корегували тоді HIMARS, який надовго створив дефіцит пального для танків росіян. І трохи сповільнив наступ.

"Випустили одну ракету. Горіло дуже красиво", - каже "Колібрі" аеророзвідник 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. 

Щоб запустити "Фурію", спочатку треба перевірити напрям вітру. Далі - дочекатись поки запрацює якомога більше супутників. І сильно потягнути за резинку.

24-річний боєць "Люк" йшов 150 км, щоб служити у миколаївських десантниках

"Фурія" здіймається в небо. Її запускав боєць на псевдо "Люк". Йому всього 24, а він вже шість років у війську. Каже, так хотів у миколаївські десантники, шо добу йшов пішки з рідного села аби підписати контракт.

- Йшов пішки, йшов, йшов. Раз в магазин тільки заходив і всьо. Не спав, йшов просто.

- А вночі?

- Теж йшов з фонариком. У моєму воєнккоматі мене не призивали і сказали іти в інший воєнккомат.

- А чого пішки?

- Був коронавірус, не ходили автобуси. 

"Люк" здолав 150 кілометрів. Йшов без упину. Не їв, аби спати не хотілось. Тепер жартує, своєю прогулянкою і склав іспит на фізичну витривалість. Дотепер жодного дня не пошкодував про свій вибір. А ще - його задача  упіймати дрон, коли той приземляється.

Під час розмови з ТСН, бійці у небі побачили ворожий дрон-розвідник. Після цього - потрібно змінювати позиції. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Вони бачать навіть тил окупанта! "Крила" ЗСУ коригують роботу HIMARS!

Источник материала
Поделиться сюжетом