19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Китаї та Фінляндії тест триває 6 годин. Вакуленко дала пораду українським випускникам, як упоратися з НМТ
У Китаї та Фінляндії тест триває 6 годин. Вакуленко дала пораду українським випускникам, як упоратися з НМТ

У Китаї та Фінляндії тест триває 6 годин. Вакуленко дала пораду українським випускникам, як упоратися з НМТ

Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко порадила вступниками відвідувати всі уроки та виконувати всі домашні завдання, аби привчитися до довгої наполегливої праці в аудиторії. Це, на її думку, допоможе школярам впоратися із завданнями на Національному мультипредметному тесті, який триватиме 4 години із перервою у 20 хвилин. 

Про це Вакуленко розповіла в інтервʼю виданню "Дзеркало тижня". За її словами, є країни в яких тестування триває по 6 і більше годин. До них, зокрема, відносяться Китай та Фінляндія. 

"Таких країн чимало. Наприклад, у Китаї, Фінляндії вступники працюють із надзвичайно довгими тестами тривалістю шість і більше годин. В Україні ми, звісно, не прагнули такої тривалості тестів, але зараз це найкращий варіант проведення тестування насамперед для самих учасників", – сказала директорка УЦОЯО. 

За її словами, потрібно зважати, що 10% випускників складатимуть НМТ-2024 за кордоном. Тож, їм, ймовірно, доведеться їхати в пункт тимчасового тестування, який не завжди може бути поруч з місцем проживання. Деякі з них будуть змушені добиратися до інших міст, дорога до яких може бути недешевою та тривалою. 

"Найімовірніше, учасника тестування супроводжуватиме до іншого міста мама, котрій, можливо, доведеться брати із собою молодшу дитину, яку немає з ким залишити вдома. Отже, це будуть сімейні подорожі, й недешеві, особливо якщо доведеться їхати на тестування кілька разів", – каже Вакуленко. 

Те ж саме стосується і вступників з тимчасово окупованих територій або зони бойових дій. Їм також доведеться виїжджати у більш безпечне місце для проходження оцінювання. 

Керівниця УЦОЯО навела у приклад і повітряні тривоги, які можуть стати перешкодою до проведення НМТ. Тож, за її словами, з огляду на всі фактори, іншого рішення наразі немає.  

Раніше OBOZ.UA розповідав, коли вступники отримають запрошення на НМТ-2024. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом