Заступника Шойгу разом з другом відправили в СІЗО
Заступника Шойгу разом з другом відправили в СІЗО

Заступника Шойгу разом з другом відправили в СІЗО

Днем раніше, 23 квітня, Слідчий комітет Росії заявив, щоІванова затримали за підозрою в отриманні хабаря. Іванова заарештували до 23 червня 2024 року.

Заступнику міністра висунули обвинувачення у скоєнні злочину – одержання хабаря в особливо великому розмірі. Офіційна версія російського слідства – Іванов опікувався питаннями будівництва та капітального ремонту об'єктів Міноборони Росії.

Слідство вважає, що він отримав хабар під час проведення підрядних та субпідрядних робіт для потреб міністерства. Для цього він "вступив у злочинну змову з третіми особами".

Тепер чиновнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Затримано й інших осіб

Разом з ним затримали ще кількох людей. Їх слідчі вважають причетними до передачі грошей "складним ланцюжком посередників".

Серед них – Сергій Бородін, його також заарештували на 2 місяці. Бородін товаришував з Івановим та, за версією слідства, брав участь у діяльності злочинної групи.

Пропагандистські російські ЗМІ повідомляють, ніби заступник міністра оборони тривалий час перебував у оперативній розробці. При цьому супровід кримінальної справи веде військова контррозвідка ФСБ.

Теги по теме
Россия Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом