Затриманого зама Шойгу підозрюють у держзраді після спецоперації ГУР – ЗМІ
Затриманого зама Шойгу підозрюють у держзраді після спецоперації ГУР – ЗМІ

Затриманого зама Шойгу підозрюють у держзраді після спецоперації ГУР – ЗМІ

Заступник очільника Міноборони РФ Тимур Іванов, як виявилось, арештован не через хабарництво, або принаймні не тільки через хабарництво. Його у Росії підозрюють у державній зраді. Ба більше, підозра щодо Іванова виникла через спецоперацію Головного управління розвідки Міноборони України. 

Про причетність ГУР повідомило Суспільне, посилаючись на джерела у спецслужбах. Видання нагадало про березневий злам серверів оборонного відомства РФ і зазначило, що це і є причина підозри Іванова.

"Цей заступник Шойґу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною. Він такий же корупціонер як і вся путінська верхівка, просто російські силовики чутливі до деякої інформації", – цитує мовник свої джерела з ГУР.

"Послаблення керівної ланки противника – це завжди добре", – додали українські розвідники.

У свою чергу одразу низка російських видань (як опозиційних, так і лояльних до режиму Кремля) повідомила, щоІванова підозрюють не у хабарництві, а саме у держзраді. Про це пишуть також з посиланням на "джерела з ФСБ".

"Хабар – це для публіки. Поки що говорити публічно про держзраду не хочуть, бо великий скандал, все-таки заступник міністра оборони", – цитують свої джерела російські видання.

Цікаво, що згідно цих повідомлень, росийський диктатор Володимир Путін особисто віддав наказ про арешт. Але лише "після того, як його вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду".

"За корупцію його ніхто б затримувати не став. Про це у Кремлі й так всі знали. Зараз вирішують, що з ним робити. Або садитимуть за хабар і добиватимуть вже на зоні, або перекваліфікуватимуть звинувачення на держзраду", – кажуть у РФ.

Якщо мова йде про "битви силових веж Кремля", то це удар не лише по очільнику МО РФ Сергію Шойгу, але й по речнику Путіна Дмитро Пєскову. Справа в тому, що Іванов та Пєсков давно товаришують сім'ями.

Якщо мова йде все ж таки лише про хабар, то посад можуть лишитись багато людей з МО РФ, а за гратами буде і дружина військового.  Так, повідомляється, що разом із Тимуром Івановим було заарештовано його гарного знайомого Сергія Бородін з ТОВ "Волзький берег". Це компанія "Оборонспецбуду", яка належить Алесандру Новікову та Дмитру Березюку. 

Вони також можуть бути заарештовані, ввадають деякі ЗМІ РФ. Зазначені підприємства, як і інші, що належать "людям Іванова", є підрядниками "Військово-будівельної компанії". Саме вона займається будівництвом у Маріуполі. 

А вже згаданий Бородін, засновник ТОВ "МКК Кредит Лайн", цей бізнес передав Світлані Маніович (на фото з Івановим і тортом саме вона). Це колишня дружина Тимура Іванова, з якою він розлучився, щоб бізнес жінки й вона сама уникли санкцій.

Як повідомляв OBOZ.UA, у 47-річного глави Чечні Рамзана Кадирова невиліковна хвороба, яка не залишає йому шансів на одужання, – некроз підшлункової. І хоча цей діагноз Кадирову поставили ще в січні 2019 року, він сам та його оточення офіційно заперечують факт захворювання чеченського диктатора.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом