Аграріям компенсуватимуть вартість купленої сільгосптехніки: що треба знати
Аграріям компенсуватимуть вартість купленої сільгосптехніки: що треба знати

Аграріям компенсуватимуть вартість купленої сільгосптехніки: що треба знати

На реалізацію програми в бюджет, як повідомили у Мінекономіки, закладено 1 млрд грн.

Українські аграрії зможуть отримати 25% компенсації вартості сільськогосподарської техніки, при умові придбання у 44 визначених місцевих виробників. Про це повідомили в Мінекономіки.

Наразі до переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу включено 2 289 номенклатурних позицій.

"Цього року на реалізацію програми ми заклали в бюджет 1 млрд грн і розраховуємо, що підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 000 аграріїв", — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністерка економіки Юлія Свириденко.

Щоб отримати 25% компенсації вартості, аграрій має придбати необхідну техніку, обравши її з переліку на сайті профільного міністерства та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

У переліку — трактори, ґрунтообробна техніка, посівні комплекси, насіннєві бункери та накопичувачі зерна, машини для очищення, сортування, калібрування насіння, машини для внесення мінеральних добрив, обприскувачі, обладнання для утримання свиней, ВРХ, техніка та обладнання для садівництва і ягідництва тощо.

Нагадаємо, у березні Фокус писав, що перед початком весняно-польових робіт аграріям бракує робочої сили. Особливо не вистачає підприємствам механізаторів та трактористів, адже саме таких до ЗСУ мобілізують насамперед.

Водночас на Тернопольщині, Дніпропетровщині, Львівщині та Одещині посівна кампанія стартувала навіть раніше, ніж торік.

Теги по теме
Минэкономики
Источник материала
Поделиться сюжетом