100 кімнат і три ліфти: у Франції продають замок за майже півмільярда доларів
100 кімнат і три ліфти: у Франції продають замок за майже півмільярда доларів

100 кімнат і три ліфти: у Франції продають замок за майже півмільярда доларів

У минулому будівля була середньовічною фортецею, яка з часом ставала більшою. Зараз на території маєтку розташовано 36 будівель.

Замок під Парижем (Франція), що колись належав члену сім'ї Ротшильдів, а пізніше й королю Марокко, тихо продається за приголомшливі 452 мільйони доларів США. Про це пише New York Post.

Ця ціна робить палац Chateau d'Armainvilliers, приблизно за 30 миль (48 км) на схід від Ейфелевої вежі, одним із найдорожчих будинків у світі. Такою думкою поділився Ігнас М'ювіссен, консультант з елітної нерухомості та співзасновник Whisper Auctions, який спеціалізується на позаринкових угодах з елітної нерухомості. Саме він займається продажем замку.

Особняк датується 1100-ми роками. Тоді він був середньовічною фортецею, відомою як замок Армайнвільє (Armainvilliers Castle). Після часткового руйнування під час Французької революції будівлю відновили в середині 1800-х років, а 1877 року її купив Едмонд де Ротшильд, який замінив замок сучасною будовою і розширив територію з 620 акрів до більш ніж 9700.

Одним із власників замку був король Марокко
Фото: Whisper Auctions
У головній будівлі понад 100 кімнат
Фото: Whisper Auctions

Після смерті Едмона 1934 року маєток перейшов до його сина, який, зі свого боку, також передав його у спадок своєму синові, який у 1980-х роках продав маєток покійному Хасану II, королю Марокко.

У 2008 році, вже після смерті короля 1999 року, син Хасана II продав замок за 200 мільйонів євро "власнику з Близького Сходу", який ніколи ним не користувався.

У замку 17 спалень і 3 ліфти
Фото: Whisper Auctions
Сім'я Ротшильдів надала замку більш сучасного стилю
Фото: Whisper Auctions

У головній будівлі налічується щонайменше 100 кімнат, три ліфти, 17 спалень і різні елементи марокканського дизайну — наприклад, стельові візерунки та декоративні світильники. На території маєтку розташовано 36 будівель, а серед зручностей — хамам (лазня), перукарня, стайні для коней, житло для персоналу та автостоянка.

"Ціна відображає унікальність 1000 гектарів землі недалеко від Парижа, а не тільки замок", — сказав Мьювіссен.

Нинішній рекордсмен за вартістю найдорожчої нерухомості у світі, замок Людовика XIV, продали за понад 295 мільйонів доларів 2015 року. Але якщо Chateau d'Armainvilliers незабаром може наблизитися до цієї ціни.

Раніше Фокус повідомляв, що блогер проник у покинутий пункт управління атомною станцією. Лукка Венчурс надихнувся документальним фільмом про трагедію на "Фукусімі-1" і вирішив побачити АЕС на власні очі.

Також стало відомо, що на пляжі через роки з'явилися небезпечні реліквії Другої світової війни. Предмети, які були поховані в піску після того, як їх викинуло на берег у 1950-х роках, знову стали видні. Місцевих жителів закликали триматися від них подалі задля власної безпеки.

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом