Чим замінили Nokia: HMD представила першу лінійку смартфонів, здивувавши низькою ціною
Чим замінили Nokia: HMD представила першу лінійку смартфонів, здивувавши низькою ціною

Чим замінили Nokia: HMD представила першу лінійку смартфонів, здивувавши низькою ціною

Нові смартфони HMD Pulse, HMD Pulse+, HMD Pulse Pro і HMD Vibe можна буде купити за ціною від 135 до 179 євро

Фінська компанія Human Mobile Devices (HMD) вирішила відмовитися від бренду Nokia і представила лінійку смартфонів під маркою HMD. Усі телефони мають однакову естетику, яскраві колірні рішення в певних комплектаціях і орієнтовані на бюджетний сегмент, пише Digital trends.

Нові смартфони отримали назви HMD Pulse, HMD Pulse+, HMD Pulse Pro і HMD Vibe.

Смартфон HMD Vibe оснащений 6,56-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю HD+ і частотою оновлення 90 Гц. Він працює на базі процесора Qualcomm Snapdragon 680, має 4 ГБ оперативної та 128 ГБ вбудованої пам'яті. Є і слот для карт пам'яті microSD на 512 ГБ. На задній панелі розташована 13-мегапіксельна камера, а 2-мегапіксельна камера виконує функції відображення глибини для портретних знімків. Селфі робить основна камера на 5 Мп. Примітно, що єдина система біометричної аутентифікації, доступна в цьому телефоні, — це розблокування за обличчям.

Рівень захисту від вологи — IP52. Це означає, що HMD Vibe у кращому разі може витримати кілька випадкових бризок. Операційна система Android 14 стала приємним сюрпризом для такого дешевого телефону (решта апаратів з лінійки теж мають цю ОС), так само як і акумулятор ємністю 4000 мАг, що забезпечує зарядку потужністю 10 Вт.

Смартфони HMD Vibe
Фото: HMD

У HMD Pulse встановлено чип Unisoc T606, оперативна пам'ять становить 4 ГБ (також доступна версія на 6 ГБ). Акумулятор має ємність 5000 мАг. У цій моделі є датчик відбитків пальців і більш яскравий дисплей. HMD Pulse буде доступний у кольорах Dreamy Pink, Meteor Black і Atmos Blue. Він отримуватиме оновлення ОС Android протягом двох років і щоквартальні виправлення безпеки протягом трьох років. На задній панелі розташовані дві камери по 13 МП з підтримкою зйомки в нічному режимі, а передня камера використовує датчик 8 МП.

Важливо "Літають" як нові: вимкнення лише однієї функції різко прискорює старі смартфони

HMD Pulse+ радує об'ємом оперативної пам'яті до 8 ГБ і 50-мегапіксельним датчиком основної камери. Він буде доступний у відтінках Glacier Green, Midnight Blue і Apricot Crush.

HMD Pulse Pro оснащений фронтальною камерою на 50 МП і забезпечує швидку зарядку до 20 Вт. Варіанти кольору: Twilight Purple, Black Ocean і Glacier Green.

Найпривабливіше в цих нових телефонах — їхня скромна ціна. HMD Vibe у США можна придбати всього за 39 доларів, а на світовому ринку ціна становитиме 135 євро. HMD Pulse обійдеться в 139 євро, Pulse+ — в 159 євро, а Pro — в 179 євро.

Раніше ми писали, що маловідома функція iPhone може врятувати життя. Користувачка Reddit поділилася, що її сестра нещодавно потрапила в аварію, і вона одразу ж отримала повідомлення про це разом із геолокацією. При цьому багато хто навіть не підозрює про те, що існує така опція.

Источник материала
Поделиться сюжетом