5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Манчестер Сіті розгромив Брайтон та вийшов на друге місце АПЛ
Манчестер Сіті розгромив Брайтон та вийшов на друге місце АПЛ

Манчестер Сіті розгромив Брайтон та вийшов на друге місце АПЛ

Манчестер Сіті в рамках поєдинку 29 туру АПЛ грав на виїзді проти Брайтона. В стартовому складі чинного чемпіона з'явились Кевін Де Брюйне та Хуліан Альварес. У Брайтона, своєю чергою, в запасі залишився Саймон Адінгра. Команди задали високий темп зі стартових хвилин, тому перший момент не змусив себе довго чекати - Фоден класно навісив зі штрафного на дальню стійку, але Аке не зміг влучно пробити в падінні.

Вже за декілька хвилин Вокер навісив з правого флангу, а Де Брюйне в падінні пробив головою чітко під поперечину. 0:1. Це був перший гол головою для бельгійського півзахисника в АПЛ. Брайтон доволі швидко зумів відповісти - Данк пробив головою після подачі з кутового, але Едерсон грамотно побрав позицію та забрав м'яч. Втім й гості могли забити ще раз, коли Хуліан Альварес увірвався в чужий штрафний та пробив з гострого кута — м'яч пройшов повз дальню стійку.

Манчестер Сіті продовжував атакувати й тиснути на ворота супротивника, що призвело до небезпечного штрафного. Фоден пробив зі стандарту, м'яч зачепив Гросса та залетів у ворота. 0:2. Втім, це був далеко не кінець. "Чайки" не збирались відмовлятись від своєї філософії й продовжували виходити в атаку через пас. В одному з таки моментів Брайтон зробив 4-5 пасів у своєму штрафному, але все ж таки втратив м'яч, за що був покараний Філом Фоденом. 0:3.

Команди пішли відпочивати за значущої переваги "містян", а на початку другого тайму Роберто Де Дзербі зробив подвійну заміну — вийшли Адінгра та Оффіа. "Чайки" діяли дуже активно і намагались відквитати хоча б один м'яч, але знов пропустили. Вокер прибрав опонента на прийманні м'яча, після цього проштовхнув ігровий снаряд на Альвареса, а той влучив в пустий кут воріт. 0:4.

Втім, господарі не втрачали надії забити хоча б один м'яч й могли розраховувати на пенальті. Педро опинився на газоні в чужому штрафному після контакту з Гвардіолом. Втім, Свисток арбітра промовчав. Трохи пізніше Ігор прострілив з правого флангу, а Педро пробивав метрів з п'яти, втім не влучив в отвір воріт. Це, напевно, був найкращий момент "чайок" у матчі.

За час, що залишився, обидві команди зробили декілька непоганих підходів до чужих воріт, але дійсно виділявся лише удар Доку з меж штрафного, коли Стіл ногою дивом відбив м'яч.. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу Манчестер Сіті з рахунком 4:0.

Брайтон — Манчестер Сіті 0:4
Голи: де Брюйне, 16 Фоден, 26, 33 Альварес, 64

Брайтон: Стіл — Велтман (Оффіа, 46), ван Геке, Данк, Барко — Гросс, Балеба — Лаллана (Адінгра, 46), Модер (Ігор, 56), Педро — Велбек (О'Магоні, 76)

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер (Гомес, 79), Аканджі, Аке, Гвардіол — Родрі (Льюїс, 79), Ковачич — Сілва (Доку, 78), де Брюйне (Нунеш, 71), Фоден (Гріліш, 72) — Альварес

Попередження: Велтман, Балеба

Источник материала
Поделиться сюжетом