Справжній блокбастер: рецензія на фільм "Каскадер" із Раяном Гослінгом та Емілі Блант

На глядачів очікує зоряний дует голлівудських знаменитостей і багато хороших жартів.

В українських кінотеатрах розпочався показ романтичного комедійного бойовика "Каскадер", з елементами детектива, створеного за мотивами однойменного серіалу 1980-х років режисером Девідом Літчем. У головних ролях знялися Раян Рейнольдс і Емілі Блант. А ще, сюрпризом під кінець виявився Джейсон Момоа. Фокус побував на допрем'єрному показі і розповідає про цей ненудний фільм.

Офіційний український трейлер фільму "Каскадер" 2024

Про що фільм "Каскадер" 2024 з Раяном Рейнольдсом

В оператора Джоді Морено (Емілі Блант) і каскадера Кольта Сіверса (Раян Гослінг) розвивається пристрасний багатообіцяючий роман на знімальному майданчику, аж поки його не перериває трагічний нещасний випадок: виконуючи трюк, Кольт падає з величезної висоти та ламає спину. Ця подія перекреслює стосунки між закоханими, бо герой Гослінга не хотів, щоб кохана дівчина його жаліла. Він зникає з радарів на рік, проходить болісну реабілітацію і підробляє паркувальником автомобілів у мексиканській забігайлівці.

Сумну рутину Кольта перериває дзвінок від продюсера фільму Гейл Маєр (Ханна Веддінгхем), в якому його кохана Джоді виступає режисером, про що вона завжди мріяла. Кольт без зволікань зривається і летить до Австралії, де проходять зйомки фантастичного фільму "Металевий шторм". Як з'ясовується трохи пізніше, на іншому кінці світу на головного героя чекали не тільки зйомки і продовження роману з Джоді, а й справжня детективна історія з безліччю небезпек, запаморочливих переслідувань і бійок під час пошуків знаменитості, яка зникла зі знімального майданчика.

Що особливого у фільмі "Каскадер"

Зірковому дуету Блант і Гослінга вдалося домогтися неймовірної хімії в кадрі: глядач безапеляційно повірить у романтичні стосунки двох героїв. Взагалі, іноді з'являється враження, що Раян Гослінг ще не до кінця вийшов з образу Кена в "Барбі": вираз обличчя Кольта, самоіронія хлопця, який "звик бути на других ролях", готовність летіти на край світу, щоб опинитися поруч із коханою, запевнення, що він "не зайнятий і готовий говорити з Джоді в будь-який час", навіть коли обшукує номер готелю, де у ванній схований труп, засипаний льодом. Він готовий жертвувати собою і своїми інтересами, аби Джоді була щаслива і стала успішною в кар'єрі режисера. Герой Гослінга, начебто, уособлює очікування всіх жінок світу від романтичних стосунків, і в цьому можна помітити як легке глузування на межі цинізму, так і добру іронію, адресовану всім романтичним особам, які живуть в очікуванні казкових принців.

Для Літча (режисера "Каскадера") тема фільму близька, адже він багато років сам працював каскадером і навіть колись був дублером Бреда Пітта. Тож він точно знав, чого глядач очікує від пригодницького трюкового кіно. Тут є все — швидкі машини, яскраві дівчата, неймовірні сцени близького бою, бійки на ходу авто, стрибки з гелікоптерів, загоряння в кадрі та головне — багаторазовий переворот автомобіля.

Режисер вочевидь насолоджується цим фільмом, йому вдається показати важливість і водночас недооціненість роботи каскадерів, посміятися з недолугості та боягузтва багатьох голлівудських знаменитостей, яких глядач звик сприймати героями на екрані, показати жадібність голлівудських продюсерів, чим злегка їм помстився, продемонструвати ідеальне кохання "за всіма правилами". Словом, глядач отримає максимум позитивних емоцій за неповні 2 години цієї детективно-романтичної історії з величезною кількістю грандіозних трюків і вдалих жартів. А наприкінці на вас чекає не лише хепіенд, а й чудове комео Джейсона Момоа, якому теж непогано вдалося поіронізувати над своїми численними героями у фантастичних стрічках: упродовж кількох хвилин він нещадно розстрілює прибульців, після чого виголошує палкі промови, які претендують на "Оскара".

У цьому фільмі є все, заради чого глядач завжди приходив у кіно: трюки, кохання, швидкість і жарти, одним словом — усе для гарного настрою і можливості забути про все, що нам набридло.

Раніше Фокус писав рецензію на серіал "Ріплі".