19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Литва слідом за Польщею висловила готовність допомогти Україні повернути чоловіків
Литва слідом за Польщею висловила готовність допомогти Україні повернути чоловіків

Литва слідом за Польщею висловила готовність допомогти Україні повернути чоловіків

Міністр оборони Литви за своїм польським колегою висловив готовність допомогти Україні повернути чоловіків. Лаурінас Кащюнас припустив, що для військовозобов'язаних громадян України можуть запровадити певні обмеження, повідомило видання Delfi.

- Ніхто, звичайно, не їх збиратиме і відвозитиме в Україну – цього не буде. Але (можна обмежити цих осіб) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах – це варіанти, як я чую і від польської сторони, – сказав він журналістам у Сеймі.

Кащюнас закликав почекати та подивитися, який варіант запропонує Польща, “може бути, він підійде і для Литви". Точну кількість українців призовного віку у Литві визначити складно, зазначив міністр.

  • 24 квітня міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш висловив готовність допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Він припустив, що «багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях та кафе, і чують, скільки зусиль ми маємо докласти, щоб допомогти Україні».
  • 23 квітня МЗС України призупинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку, зокрема, видачу нових паспортів. У міністерстві пояснили, що це зробили до набуття чинності нового закону про мобілізацію 18 травня. Після набрання законом чинності військовозобов'язані чоловіки протягом 60 днів мають оновити свої дані до ТЦК. МЗС пообіцяло пізніше роз'яснити, як це зробити тим, хто перебуває за кордоном.
Теги по теме
Литва
Источник материала
Поделиться сюжетом