20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Президент Азербайджану відмовляється постачати зброю Україні
Президент Азербайджану відмовляється постачати зброю Україні

Президент Азербайджану відмовляється постачати зброю Україні

Президент Азербайджану Ільхам Алієв відмовився від постачання зброї Україні та підтвердив, що й надалі не буде здійснювати такі поставки. Він заявив, що хоча існують запити щодо передачі зброї Україні, проте Азербайджан не збирається задовольняти ці запити та говоритиме про це публічно і відкрито.

“Ми не передаємо зброю Україні. Хоча нас і просять про це, проте ми не можемо і говоримо про це публічно, відкрито. Ми не будемо робити це. Зброя – ні, гуманітарна допомога – так”, – сказав президент Азербайджану.

Він зазначив, що Баку брав участь у відновленні Ірпеня, надав фінансової та гуманітарної допомоги на понад 30 мільйонів євро.

Алієв додав, що “ніхто не знає”, чим закінчиться війна в Україні, але сумнівається, що вона припиниться одразу після підписання мирної угоди, порівнявши ситуацію з підписанням угоди про перемир’я в Нагірному Карабасі в травні 1994 року.

“Щось подібне може статися і між Росією та Україною, якщо вони домовляться припинити активну фазу війни. Але це не гарантує настання кінця війни”, – сказав Алієв.

Він вважає, що “шанс України побудувати сильну державу було втрачено” у 2000 році, а війни можна було уникнути.

Нагадаємо, що раніше в мережу потрапили знімки з виробництва 122-мм снарядів для України з логотипом азербайджанської оборонної компанії Palladium. Тоді Баку також спростував виробництво зброї для України.

Теги по теме
Украина Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом