5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що станеться з вашим тілом, якщо жувати сушену гвоздику щодня
Що станеться з вашим тілом, якщо жувати сушену гвоздику щодня

Що станеться з вашим тілом, якщо жувати сушену гвоздику щодня

Гвоздика, яка здебільшого використовується як ароматична спеція в індійській кухні, відома своїми антиоксидантними та антимікробними властивостями. Завдяки чому ці квіткові бруньки мають багато переваг для здоров'я та рекомендуються для постійного вживання, пише The Indian Express.

За словами британського та індійського медика, доктора Рупі Ауйла, його рідні завжди наголошували на користі щоденного жування гвоздики. У своєму відео він згадав про декілька переваг щоденного жування гвоздики, серед яких її здатність ефективно лікувати запалення, знижувати кров'яний тиск та підтримувати здоров'я порожнини рота.

"Залежно від того, з ким ви говорите, переваги поширюються на травну систему, запалення і навіть довголіття!" - запевнив експерт.

Водночас медичний директор Aasra Super Speciality Hospital доктор Джагадіш Хіремат погодився з Ауйлою та додав, що гвоздика багато на евгенол, тобто потужний антимікробний засіб, який допомагає боротися з патогенними мікроорганізмами ротової порожнини, що викликають такі захворювання, як гінгівіт і пародонтит.

"Дослідження показують, що евгенол ефективний проти бактерій, грибків та вірусів, що підкреслює його роль у покращенні гігієни та здоров'я ротової порожнини", - пояснив він.

Також Хіремат наголосив, що гвоздику цінують й за високий вміст антиоксидантів, які допомагають нейтралізувати вільні радикали, запобігаючи пошкодженню клітин та знижуючи ризик хронічних захворювань.

Доктор Хіремат розповів, що жування сушеної гвоздики може допомогти зменшими зубний біль та захворювання ясен.

"Евгенол, що міститься в гвоздиці, є не тільки антимікробним засобом, але й природним анальгетиком та анестетиком, який зазвичай використовується в стоматології для тимчасового полегшення зубного болю. Його ефективність у зменшенні зубного болю добре задокументована в стоматологічній літературі", - запевнив фахівець.

Також гвоздика може сприяти оздоровленню ясен та запобігати або сповільнювати прогрес захворювань ясен. Якщо регулярно використовувати ополіскувачі для порожнини рота або олії на основі гвоздики, то це може бути ефективним для підтримки здоров'я порожнини рота.

Водночас доктор Ауйла підкреслив важливість жування гвоздики для оптимального здоров'я травлення.

"Гвоздика стимулює секрецію травних ферментів, що покращує травлення і зменшує симптоми шлунково-кишкового дистресу, такі як здуття живота, гази і розлад травлення. Протизапальні властивості гвоздики можуть допомогти заспокоїти слизову оболонку шлунково-кишкового тракту, зменшуючи проблеми з травленням, пов'язані із запаленням", - цитує видання слова доктора Хіремата.

Попри те, що евгенол, який міститься у гвоздиці, є корисним, доктор Хіремат попередив, що надмірне споживання може призвести до пошкодження печінки, особливо у людей з уже існуючими захворюваннями печінки.

"Гвоздика також може взаємодіяти з антикоагулянтами через свої властивості розріджувати кров. Пацієнти, які приймають такі ліки, повинні проконсультуватися з лікарем, перш ніж включати гвоздику в свій раціон", - порадив лікар.

За словами експерта, вживати гвоздику у невеликій кількості може бути корисним, а саме "однієї-двох на день". Також гвоздику можна додавати до чаю, випічки або інших страв для покращення смаку.

Водночас вагітним жінкам, людям із захворюваннями печінки та тим, хто приймає ліки для розрідження крові, Хіремат порадив вживати гвоздику з обережністю та за рекомендацією лікаря. Діти теж мають вживати гвоздику під наглядом, аби уникнути негативних наслідків.

Які ще спеції корисні для здоров'я

Раніше видання Health Digest розповіло, що станеться з вашим тілом, якщо додавати до ваших страв корицю щодня. За результатами досліджень, стало відомо, що екстракт кориці може допомогти полегшити діарею, також ця спеція покращує травлення та здоров'я кишківника.

Також було названо 8 переваг куркуми для жінок. Зокрема ця спеція корисна для здоров'я мозку, серця, полегшення артриту, догляду за шкірою та інших аспектів здоров'я.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом