Щоб уникнути санкцій: російський "Норнікель" відкриє мідний завод у Китаї
Щоб уникнути санкцій: російський "Норнікель" відкриє мідний завод у Китаї

Щоб уникнути санкцій: російський "Норнікель" відкриє мідний завод у Китаї

Чому "Норнікель" вирішив будувати завод у Китаї

Генеральний директор "Норнікель" Володимир Потанін розповів, що негативний вплив санкцій проти російських кольорових металів сприяв рішенню компанії побудувати новий завод у Китаї.

Ми, як і інші виробники російської сировини зіткнулися з відмовами клієнтів і необхідністю надавати знижки. Цей тиск змусив нас замислитися над тим, як правильно доставити наші товари на ринок збуту. І одне з таких нестандартних рішень – перенесення частини виробництва на ринки прямого споживання,
– зазначив він.

Коли завод "Нарікель" у Китаї планують добудувати

  • Потанін заявив, що "Норнікель" створить спільне підприємство в Китаї для будівництва нового заводу, який має бути побудований до середини 2027 року.
  • Завдяки перенесенню будівництва до Китаю, "Норікель" зможе будувати за доступною технологією, підкреслює Потанін, ба більше, розв'язати санкційні питання, забезпечити близькість до ринків збуту і дозволить увійти в бізнес з виробництва акумуляторів.

Де плнували будувати росіяни першочергово

Раніше ж "Норнікель" планував будівництво у Норильську, який вважається найбільш забрудненим містом Росії.

Так у жовтні навіть почалась робота над багатомільярдним планом, який передбачав скорочення викидів двоокису сірки на 45% у Норильську за допомогою комплексної програми уловлювання викидів.

Теги по теме
Россия Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом