Зможе купити будь-хто: у продаж надійшов собака-робот, що випускає вогонь
Зможе купити будь-хто: у продаж надійшов собака-робот, що випускає вогонь

Зможе купити будь-хто: у продаж надійшов собака-робот, що випускає вогонь

Роботизований вогнемет може використовуватися для запропонованих сільськогосподарських випалювань сухої трави, прибирання снігу та льоду або для створення спецефектів.

Компанія Throwflame, виробник вогнеметів з Огайо (США), випустила, за її словами, першого у світі собаку-робота з вогнеметом для дистанційного розведення вогню. Про це пише Cleveland 19 News.

Thermonator — це роботизована чотиринога тварина, на спині якої закріплений вогнемет ARC, що працює на бензині. Робот-собака оснащений лідарною картографією, навігацією з видом від першої особи (FPV), системою запобігання зіткненням з перешкодами й лазерним прицілом для дистанційного наведення вогню. Дальність "стрільби" становить 30 футів (9 метрів), а час автономної роботи — одну годину. Робот також має можливість підключення Wi-Fi та Bluetooth для дистанційного керування через смартфон.

Компанія стверджує, що вогнеметну платформу можна використовувати для запропонованих сільськогосподарських випалювань сухої трави, прибирання снігу та льоду або навіть для створення спецефектів.

Роботизований вогнемет доступний як для індивідуального, так і для комерційного використання
Фото: xmatter

У відеоролику, випущеному Throwflame, можна побачити, як Thermonator переміщається засніженими ландшафтами й трав'янистими пагорбами, вдень і вночі.

За кадром чути голос: "Я став смертю, руйнівником світів", коли Thermonator випускає полум'я. Ця цитата стала найбільш відома завдяки фізику-ядернику і керівнику Манхеттенського проєкту Дж. Роберту Оппенгеймеру.

Можна побачити, як Thermonator підпалює навколишній ліс і навіть стрибає, стріляючи вогнем. Роботизований вогнемет доступний як для індивідуального, так і для комерційного використання, його ціна становить 9 420 доларів (373 тисячі гривень).

Throwflame стверджує, що в США вогнемети практично не регулюються і не вважаються вогнепальною зброєю Бюро з контролю за обігом алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин (ATF), хоча покупці повинні стежити за тим, щоб дотримуватися всіх законів і правил штатів і місцевих органів влади.

Раніше Фокус повідомляв, що літак 4 години кружляв у повітрі після того, як відмовила одна з систем. Пасажирам довелося зіткнутися із затримкою ще до вильоту. Перед запуском двигунів людям на борту повідомили, що у літака відмовив метеорологічний радар. Систему вдалося полагодити, але вона знову відмовила.

Також стало відомо, що в "сховищі Судного дня" зберігається важливе для виживання насіння. Глибоко в горах знаходиться сховище для паростків і рослин, які можуть бути використані в разі глобальної катастрофи. Сховище розташоване на глибині 120 метрів і в нього майже нікого не пускають.

Теги по теме
Оружие Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом