Суд Кіпру дозволив видати США росіянина, який незаконно постачав електроніку в РФ
Суд Кіпру дозволив видати США росіянина, який незаконно постачав електроніку в РФ

Суд Кіпру дозволив видати США росіянина, який незаконно постачав електроніку в РФ

Апеляційний суд Кіпру вирішив екстрадувати до США росіянина, якого звинувачують у незаконному постачанні до Росії американської мікроелектроніки для потреб ВПК.

Про це повідомляє російська служба ВВС, передає Укрінформ.

Кіпрський суд з другої спроби задовольнив запит Мін'юсту США про екстрадицію громадянина Росії та Німеччини Артура Петрова, якого було затримано у кіпрській Ларнаці у серпні 2023 року.

У січні 2024 року суд розглядав перший запит, і його було відхилено.

У США Петрова звинувачують у незаконному постачанні російській компанії мікроелектроніки подвійного призначення американського виробництва, шахрайстві, відмиванні грошей та контрабанді.

За версією американських правоохоронців, мікроелектроніка була ввезена до Росії через підставні фірми-посередники, а потім була виявлена в російських безпілотниках, засобах радіоелектронної боротьби та іншому озброєнні, яке використовувалося, зокрема, для війни проти України.

Загалом звинувачення висунуто за 11 пунктами, за деякими з них термін ув'язнення сягає 20 років.

Сам Петров заявив російським ЗМІ, що його адвокати вивчатимуть рішення Апеляційного суду, після чого стане зрозуміло, чи подавати апеляцію до Верховного суду Кіпру чи ні.

Як повідомляв Укрінформ, 33-річний Артур Петров, який має громадянство Росії та Німеччини, був взятий під арешт 26 серпня на запит США за незаконний експорт до Росії секретної американської мікроелектроніки військового призначення.

Фото: Shutterstock

Теги по теме
Россия США Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом